Η απόλυτη αναγνώριση: Ο Ντουέιν Ουέιντ γίνεται άγαλμα στο Μαϊάμι! (vid)

Ντουέιν Ουέιντ

Η απόλυτη αναγνώριση: Ο Ντουέιν Ουέιντ γίνεται άγαλμα στο Μαϊάμι! (vid)

Χρήστος Τσάλτας 10:04 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 15.01.2024

Οι Μαϊάμι Χιτ τιμούν τον ζωντανό θρύλο της ομάδας, Ντουέιν Ουέιντ, με τον πιο επιβλητικό τρόπο, καθώς ο Πάτ Ράιλι ανακοίνωσε την ανέγερση αγάλματος έξω από το Kaseya Center προς τιμήν του Flash!

Ο Ντουέιν Ουέιντ έχει συνδυάσει το όνομά του με τους Μαϊάμι Χιτ. Τα χρόνια της δόξας τα πέρασε στην South Beach, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα, ένα Finals MVP, ενώ έγινε 13 φορές All-Star στην τεράστια καριέρα του.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως τα 14,5 από τα 16 χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στο Μαϊάμι, φορώντας τον αριθμό 3. Ο οποίος έχει περάσει στο Πάνθεον, καθώς οι Χιτ έχουν αποσύρει το συγκεκριμένο νούμερο προς τιμήν του. Οι κινήσεις αναγνώρισης της μεγάλης καριέρας του Ουέιντ όμως δεν σταμάτησαν σε αυτή την κίνηση.

Η βραδιά της 14ης Ιανουαρίου ήταν ξεχωριστή, καθώς ο Flash τιμήθηκε για ακόμα μια φορά στο μέρος που έζησε τα πιο ένδοξα χρόνια της καριέρας του. Το παιχνίδι απέναντι στους Σάρλοτ Χόρνετς ήταν αφιερωμένο σε εκείνον, με τον Ουέιντ να αποθεώνεται και να ανταποδίδει το χειροκρότημα πολλές φορές.

Το καλύτερο όμως ήρθε στο φινάλε. Διότι ο πρόεδρος της ομάδας, Πατ Ράιλι, προχώρησε σε μια αποκάλυψη που συγκίνησε άπαντες, με πρώτο τον ίδιο τον Ουέιντ. Ο «Godfather» έκανε γνωστό πως έξω από την έδρα των Χιτ, το Kaseya Center, τους επόμενους μήνες θα ανεγερθεί ένα άγαλμα προς τιμήν του Ουέιντ, για να θυμίζει σε όλους ποιος ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και έγινε θρύλος στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Χιτ.