O Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού Τανούλη

O Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού Τανούλη

Sportal newsroom 12:44 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 15.07.2023

Ο 19χρονος Γιώργος Τανούλης είναι η τέταρτη μεταγραφή του Ολυμπιακού μετά τους Μιλουτίνοφ, Ουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σικμα. Με την προσθήκη του νεαρού φόργουορντ/σέντερ από τον Προμηθέα οι «ερυθρόλευκοι» εμπλουτίζουν τον ελληνικό κορμό του, στοιχείο απαραίτητο για τις υποχρεώσεις της Basket League.

Ο Ολυμπιακός αφού πρώτα το αποφάσισε, αμέσως μετά τα... βρήκε με τον Προμηθέα Πατρών, πλήρωσε το αντίτιμο και το μεσημέρι του Σαββάτου (15/7) ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Τανούλη. 

Ο 19χρονος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος είχε απασχολήσει και πέρσι το καλοκαίρι της ομάδα του Πειραιά, τώρα ήρθε η ώρα της συνεργασίας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Δηλαδή, μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Ο Ολυμπιακός είχε μία μεγάλη ανάγκη για αναβάθμιση του ελληνικού του κορμού και ο Τανούλης παίρνει θέση στο ρόστερ που πλέον έχει επτά Έλληνες: Κώστας Παπανικολάου, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μαζί και οι Τόμας Ουόκαπ και Τζορτζ Πάπας που έχουν τα διαβατήρια, αλλά και ο νεαρός Βενιαμίν Αμπόσι. 

O Γιώργος Τανούλης ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, με την πρώτη ομάδα του οποίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2019-2020. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Πάτρα με τον Προμηθέα και πέρσι είχε 3,9 πόντους και 2,5 ριμπάουντ στη ελληνικό πρωτάλημα, ενώ στο Eurocap πρόσθετε στην στατιστική του 4,3 πόντους και 1,4 ριμπάουντ.