Ο Πάμπλο Λάσο εξήγησε τους λόγους που έκατσε στον πάγκο της Μπάγερν

Ο Πάμπλο Λάσο

i

© Intime

Ο Πάμπλο Λάσο εξήγησε τους λόγους που έκατσε στον πάγκο της Μπάγερν

Νίκος Καλαμπάκας 19:06 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:36 - 01.10.2023

Ο Ισπανός κόουτς επισήμανε τους λόγους που επέλεξε να αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου προκειμένου να την οδηγήσει ξανά στα playoffs της Euroleague.

Αφού ηγήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης για πάνω από μια δεκαετία, ο Πάμπλο Λάσο πέρασε τη σεζόν 2022-23 χωρίς ομάδα. Αυτό το καλοκαίρι, υπέγραψε με την Μπάγερν Μονάχου για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά προπονητική του καριέρα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια ομάδα με πολλές επιλογές τοπ επιπέδου σε κάθε θέση, μια αιώνια διεκδικήτρια της EuroLeague. Στο Μόναχο, ο Λάσο παίρνει μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στα πλέι οφ μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους.

Ο βετεράνος κόουτς πήγε στη Βαυαρία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA του 2023, όπου η εθνική ομάδα της Γερμανίας πήρε ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο.

«Γνωρίζω τον Μάρκο Πέσιτς και όλη την οικογένειά του εδώ και δεκαετίες και έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Από την πρώτη μέρα που του μίλησα για την Μπάγερν, ένιωσα ότι είχαμε το ίδιο όραμα», είπε ο Λάσο σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ομάδας του σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκε στον οργανισμό.

«Επίσης, φαίνεται σαν να είναι η ιδανική στιγμή: Το γερμανικό μπάσκετ βρίσκεται σε άνοδο, όχι μόνο λόγω της νίκης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και επειδή το πρωτάθλημα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ήταν σαν κάτι μέσα μου να έλεγε ότι έκανα τη σωστή επιλογή», είπε ο Λάσο.

Νικητής περισσότερων από 20 τροπαίων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Λάσο έρχεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι πρέπει να επηρεάσει τους παίκτες της ομάδας με κανέναν τρόπο.

«Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που βασίζεται πολύ στο παρελθόν. Προσπαθώ να σκέφτομαι μπροστά. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ ένα μικρό μυστικό ως παράδειγμα. Αν κάνετε 1.500 ασίστ στο Ισπανικό πρωτάθλημα, λαμβάνετε ένα δώρο. Το πέτυχα αυτό ως παίκτης», επισημαίνει ο Λάσο. «Ωστόσο, δεν έχω ιδέα τι είναι το έπαθλο ή πώς μοιάζει. Πιθανότατα είναι με τη μητέρα μου στη Βιτόρια, την πατρίδα μου των Βάσκων».

«Αν κρατήσω αυτό που έχω κάνει, δεν θα προχωρήσω μπροστά. Αν έλεγα στους παίκτες μου, "Γεια, είμαι ο Πάμπλο Λάσο, ο τύπος που κέρδισε τα πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης", τι απάντηση νομίζεις ότι θα το έπαιρνα; "Εντάξει, ωραία, αλλά είμαστε η Μπάγερν Μονάχου. Θέλουμε να κερδίσουμε αύριο. Δεν μας ενδιαφέρει τι έκανες πριν"».

Η Μπάγερν ξεκινά τη σεζόν της EuroLeague με μια σύγκρουση με έναν γνωστό αντίπαλο, καθώς η Άλμπα πηγαίνει στο Μόναχο στις 5 Οκτωβρίου.