Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για το φάουλ που θα άλλαζε τα πάντα (vid)
i

To φάουλ που δεν δόθηκε... ποτέ / printscreen

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για το φάουλ που θα άλλαζε τα πάντα (vid)

Sportal newsroom 10:55 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 11.01.2023

Ο Ντέβιν Μπούκερ πήρε… παραμάζωμα τον Ματέους Πονίτκα (5’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας), ήταν ξεκάθαρο, αλλά οι διαιτητές πήγαν στο instant replay για την κατοχή -όχι για την παράβαση.

Στον Παναθηναϊκό πριν από την απογοήτευση της ήττας από τη Φενέρμπαχτσε δημιουργήθηκε μία αμφιβολία, για το αν ο Γκούντουριτς πάτησε την τελική γραμμή στο σουτ που ισοφάρισε σε 78-78 (που τελικά δεν την πάτησε) και ένα δικαιολογημένο παράπονο που έφερε συν τοις άλλοις και εκνευρισμό. 

Η τελευταία κατοχή της κανονικής διάρκειας ήταν στα χέρια των Πρασίνων με το χρονόμετρο να δίνει 24,1 δευτερόλεπτα, άρα ολόκληρη την επίθεση δική τους. 

Στα 17’’ ο Ματέους Πονίτκα πέρασε το κέντρο του γηπέδου και 5’’ πριν την ολοκλήρωση της τέταρτης περιόδου ο Ντέβιν Μπούκερ στην προσπάθεια του να κλέψει τη μπάλα έπεσε πάνω του. Ο Αμερικάνος στην πραγματικότητα πήρε… παραμάζωμα τον Πολωνό, ο οποίος μόλις κατάλαβε ότι οι ρέφερι έχουν με τη σειρά τους αμφιβολία για το ποιος έβγαλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου προσπάθησε να τους εξηγήσει πως του έγινε φάουλ. 

Οι διαιτητές όμως, πήγαν στο instant replay με εντολή να διευκρινιστεί ποιος παίκτης ακούμπησε τελευταίος τη μπάλα. Σε μία τέτοια περίπτωση εστιάζουν το βλέμμα τους στο λόγο που μπήκαν στη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία. Δεν έχουν το δικαίωμα να δουν… γενικά τη φάση ή να καταλογίσουν φάουλ, ακόμα και αν αυτό είναι ξεκάθαρο και δεδομένο. 

Έτσι, όταν ο ρέφερι πήγε να βγάλει το πόρισμά του στο video ασχολήθηκε με την κατοχή, όχι με το φάουλ. Η φάση διευκρινίστηκε μέσα από το replay, (προφανώς) είδαν την παράβαση του Μπούκερ, αλλά το ζητούμενό τους ήταν να επιβεβαιώσουν την αρχική τους απόφαση για το ποιος έβγαλε έξω τη μπάλα. Ως εκεί! Το επιβεβαίωσαν και ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή, ακολούθησε αρχικά άστοχο σουτ δύο πόντων του Μπέικον από τη γωνία και στη συνέχεια άστοχο σουτ του Πονίτκα μετά από επιθετικό του ριμπάουντ. Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί… χάθηκε!

Tags: