Ακόμα παραμιλούν στην Τουρκία με το επικό του buzzer beater του Παπαγιάννη - «Έπιασα την μπάλα και την... πέταξα!» (vid)

Ακόμα παραμιλούν στην Τουρκία με το επικό του buzzer beater του Παπαγιάννη - «Έπιασα την μπάλα και την... πέταξα!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:47 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 28.01.2024

O Γιώργος Παπαγιάννης... έσωσε την Φενέρμπαχτσε με τρόπο μοναδικό και σπάνιο! Ισοφάρισε στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του ματς με την Μπαχτσεσεχίρ με ένα (κάτι σαν) σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου και λίγο αργότερα αφηγήθηκε την ιστορία που δημιούργησε το πιο απίστευτο highlight της καριέρας του.

Όταν ο Γιώργος Παπαγιάννης πέταξε με το ένα χέρι, πίσω από το κέντρο του γηπέδου την μπάλα, στην εκπνοή της τέταρτης περιόδου. Κανείς δεν περίμενε πως αυτό το σουτ είχε πιθανότητες να βρει τον στόχο. Ούτε καν ο ίδιος! 

Κι όμως, «η τύχη ήταν με το μέρος μου», είπε ο τέως σέντερ του Παναθηναϊκού και πρώην NBAer, που με τον μοναδικό του τρόπο κατ' αρχάς έστειλε το ματς της Φενέρμπαχτσε με την Μπαχτσεσεχίρ για το τούρκικο πρωτάθλημα, στην παράταση. Κι εκεί (στο έξτρα πεντάλεπτο) η ομάδα του επικράτησε με 110-105. 

Ό,τι κι αν συνέβη πάντως στο παιχνίδι, ναι μεν σημειώθηκε από τον κόουτς Σαρούνα Γιασικεβίτσιους που ανακουφίστηκε και... παραξενεύτηκε από το τρομερό buzzer beater του παίκτη του, αλλά θεώρησε πως «στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά και συνολικά σε αυτό δεχθήκαμε 70 πόντους». Αυτό είπε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά ο Παπαγιάννης έδωσε σε αυτόν, αλλά και σε ολόκληρη την Φενέρ, την ανάσα που χρειάζονταν. 

Ο ίδιος ο διεθνής σέντερ ήταν επίσης... ταπεινός στις δηλώσεις του. «Οι αντίπαλοί μας έκαναν ένα πολύ καλό ματς. Επέστρεφαν κάθε φορά που προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε μία διαφορά», είπε, ενώ δεν μπόρεσε να μην αφηγηθεί την τρομερή φάση που δημιουργήθηκε στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας από τον ίδιο. 

«Όταν δεχθήκαμε το καλάθι και μείναμε τρεις πόντους πίσω, είδα τον Μελίχ (Μαχμούτογλου) να με κοιτάζει και να φωνάζει! Τότε μου πάσαραν τη μπάλα, υπήρχαν δύο άτομα γύρω μου. Την έπιασα και την... πέταξα!», εξήγησε, ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως ουσιαστικά δεν σημάδευσε καν. Μόνο που «η τύχη ήταν επίσης με το μέρος μου. Έβλεπα τη μπάλα να διαγράφει την πορεία της και τελικά πέρασε από τη στεφάνη»! 

Προσοχή σκληρές εικόνες: Άγρια επεισόδια με τσεκούρια και ρόπαλα μεταξύ οπαδών Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:00 - 27.01.2024

Προσοχή σκληρές εικόνες: Άγρια επεισόδια με τσεκούρια και ρόπαλα μεταξύ οπαδών Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα (vids)

Μετά το τέλος του αγώνα της Παρτίζαν με την Ζαλγκίρις για την 23η αγωνιστική της EuroLeague, το βράδυ της Παρασκευής (26/1) οπαδοί της ομάδας του Βελιγραδίου συναντήθηκαν στους δρόμους της πόλης με τους συμπατριώτες τους που υποστηρίζουν τον Ερυθρό Αστέρα και ακολούθησαν επεισόδια τρομακτικής έντασης.

Συνολικά στο ματς, ο Παπαγιάννης είχε 15 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 24'59'' χρόνο συμμετοχής, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν αυτός που του φώναξε για να του «δείξει» πως έπρεπε να πετάξει τη μπάλα μπας και γίνει το... θαύμα. Ο Μελίχ Μαχμούτογλου δηλαδή, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους.