Ο Ρόνι Χάρελ στο Sportal: «Έχουμε καρδιά, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο»

Ρόνι Χάρελ

Ο Ρόνι Χάρελ στο Sportal: «Έχουμε καρδιά, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο»

Χρήστος Τσάλτας 14:11 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 16.02.2024

Ο all-around φόργουορντ του Άρη, Ρόνι Χάρελ, εξηγεί στο Sportal πώς ήρθε η μεγάλη ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ, πλέκει το εγκώμιο του Βασίλη Τολιόπουλου και δηλώνει πως οι «κίτρινοι» έχουν καρδιά, αλλά και τον τρόπο να κερδίζουν κάθε αντίπαλο.

Αυτό που έκανε ο Άρης στον προημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν βγαλμένο από την πιο τρελή φαντασία του πιο αισιόδοξου οπαδού του. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη για 38 λεπτά περίπου βρισκόταν στα σχοινιά, με τον δικέφαλο να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και να έχει επιβάλλει τον ρυθμό του.

Την ώρα της κρίσης όμως βγήκε μπροστά ο Βασίλης Τολιόπουλος, που με μεγάλα σουτ οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο. Ο «Τολιό» έβαλε την υπογραφή του, όμως δεν ήταν μόνος, καθώς είχε στο πλευρό του αρκετούς συμπαραστάτες, που οδήγησαν την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη μεγάλη νίκη-ανατροπή.

Ο Ρόνι Χάρελ ήταν για ακόμα μια φορά το στήριγμά του στην επίθεση. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις και αποτελεί την all-around απειλή της ομάδας του. Κάτι που επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Στην αναμέτρηση του Ηρακλείου πάντως τα πράγματα δεν είχαν κυλήσει καλά για την ομάδα του, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο. Στο ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 43-29. «Πολλά περνούσαν από το μυαλό μας. Όλα πήγαιναν λάθος για εμάς, όλα πήγαιναν σωστά γι αυτούς», εξήγησε μιλώντας στο Sportal, για να σταθεί σε όσα οδήγησαν στην ααντροπή.

«Έχουν παίξει σκληρά παιχνίδια, έκαναν καλό παιχνίδι. Στο ημίχρονο ο κόουτς είπε να ανεβάσουμε την ένταση στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε με ένα επί μέρους 8-0 και αυτό μας βοήθησε πολύ, ήταν σημαντικό. Συνεχίσαμε να μειώνουμε τη διαφορά. Ξ;eραμε ότι είχαμε ένα σερί, αλλά δεν ξέραμε πόσο μακριά θα πάει. Στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα πήραμε το παιχνίδι».

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν, χωρίς αμφιβολία, ο Βασίλης Τολιόπουλος, που έκανε μαγικό τελευταίο 5λεπτο, με 17 πόντους στο διάστημα αυτό. Ο Έλληνας γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, όμως η εμφάνιση αυτή μόνο έκπληξη δεν αποτελούσε για τους συμπαίκτες του.

Κάτι που θέλησε να υπογραμμίσει ο Αμερικανός φόργουορντ. «Είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ στη λίγκα και είναι κάτι που κάνει όλη τη σεζόν. Δεν ήταν μια εμφάνιση ξαφνική, που προκάλεσε έκπληξη. Είναι μια εμφάνιση που γίνεται όλη τη σεζόν. Παίζουμε γύρω από αυτόν και στην άμυνα είχαμε τη σωστή εικόνα για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Άρης δεν παράτησε το παιχνίδι ακόμα και σε βραδιά που δεν του έβγαινε σχεδόν τίποτα. Η ανατροπή ήρθε ως επιβράβευση αυτής της προσπάθειας, δείχνοντας κάτι πολύ σημαντικό. «Έχουμε καρδιά!», είπε χωρίς περιστροφές, για να προσθέσει «Πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν για εμάς στο παιχνίδι, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Παίξαμε πιο σκληρά, ανεβάσαμε την ένταση και απαιτήσαμε περισσότερα από τους εαυτούς μας. Είναι αυτό για το οποίο είμαστε φτιαγμένοι σαν γκρουπ».

Το μομέντουμ που διανύει η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είναι εντυπωσιακό. Οι κίτρινοι βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία, τρυπάνε σταθερά το ταβάνι τους και κάνουν τους οπαδούς τους να ονειρεύονται ακόμα καλύτερες μέρες και ακόμα πιο σπουδαίες καταστάσεις.

Με την ευκαιρία αυτή, ρωτήσαμε τον Αμερικανό αν αυτός και οι συμπαίκτες του νιώθουν πως δεν μπορεί να τους κερδίσει κανείς, έπειτα από αυτό το σερί που έχουν δημιουργήσει. «Ναι το νιώθουμε. Νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες», είπε και υπογράμμισε πως «όταν εκτελούμε το πλάνο μας με τον σωστό τρόπο νιώθουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, αλλά εάν δεν εκτελούμε το πλάνο μας μπορούμε να χάσουμε από τον οποιονδήποτε. Χάσαμε στο Λαύριο, αλλά κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Αυτό δείχνει ότι πολλά έχουν να κάνουν με εμάς και την απόδοσή μας».

Χρόνος για χαλάρωση δεν υπάρχει, καθώς ο Παναθηναϊκός AKTOR περιμένει στον ημιτελικό, με τον Χάρελ να εξηγεί πως «θα φροντίσουμε το σώμα μας, θα φάμε καλά, θα προετοιμαστούμε, θα δούμε το βίντεο και όταν έρθει η ώρα του αγώνα θα είμαστε έτοιμοι για μάχη«.

Για το τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη ενόψει του μεγάλου ημιτελικού που είναι προ των πυλών. «Θα πρέπει να περιμένουν το μπάσκετ του Άρη. Δεν παίζουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, παίζουμε με ένα στυλ παιχνιδιού. Σκληρή άμυνα, επιθετική και αυτό θα είναι που θα πρέπει να περιμένουν από εμάς».