Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της Euroleague και για τον Φεβρουάριο

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της Euroleague και για τον Φεβρουάριο

Ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ, ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για τον μήνα Φεβρουάριο. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο.

Η ομάδα λειτουργεί άψογα και αποτελεσματικά, ο ίδιος πρωταγωνιστεί σε κάθε του εμφάνιση, αλλά η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα. Προς το παρόν, ο Σάσα Βεζένκοφ απολαμβάνει τις ατομικές βραβεύσεις στην Euroleague, αλλά ο ίδιος και ο Ολυμπιακός επιθυμούν -και εργάζονται σκληρά γι' αυτό- την ομαδική κατάκτηση της κορυφής. 

Προς το παρόν, ο Βούλβαρος φόργουρντ... σηκώνει τα βραβεία του MVP. Ο Φλεβάρης ήταν ο μήνας του και ονομάστηκε Πολυτιμότερος παίκτη της περιόδου αυτής, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο

Τώρα κι ενώ ολοκληρώνεται ο δεύτερος («κουτσός») μήνας του ημερολογιακού έτους, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η ομάδα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Βεζένκοφ σε αυτό το διάστημα είχε 20,8 πόντους με 43,5% στα τρίποντα, 8,8 ριμπάουντ και 24,8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο. 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο 27χρονος φόργουορντ έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά δύο μηνιαία βραβεία MVP μέσα στην ίδια σεζόν. Ο πρώτος που το είχε καταφέρει ήταν ο Άντε Τόμιτς τη σεζόν 2013-14 ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές (2019-20) και δύο φορές ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα επίσης. Μία 2019-20 και άλλη μία πέρσι.