«Ο στόχος είναι το χρυσό, κανένα βάρος κόντρα στην Ιταλία»: Ο Πάολο Μπανκέρο περιγράφει στο Sportal τη νοοτροπία του ενόψει του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου

«Ο στόχος είναι το χρυσό, κανένα βάρος κόντρα στην Ιταλία»: Ο Πάολο Μπανκέρο περιγράφει στο Sportal τη νοοτροπία του ενόψει του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Χρήστος Τσάλτας 16:02 - 04.09.2023

Η Team USA μπαίνει σε διαδικασία αγώνων νοκ άουτ και ο Πάολο Μπανκέρο, που είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του προημιτελικού με την Ιταλία εξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποια προσωπική βεντέτα, αλλά το μυαλό του είναι 100% στον μεγάλο στόχο: το χρυσό μετάλλιο.

Αποστολή στη Μανίλα

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA βρίσκεται προ των πυλών και η Team USA μπαίνει στη... μάχη με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κόντρα στην Ιταλία η ομάδα του Στιβ Κερ θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα για να φτάσει στον μεγάλο στόχο της, που είναι το χρυσό μετάλλιο.

Γι αυτό χτίστηκε, γι' αυτό προετοιμάστηκε και γι αυτό θα παλέψει ως το τέλος της διοργάνωσης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό των Αμερικανών, με την ήττα από τη Λιθουανία απλώς να είναι ένα μήνυμα ότι σε περίπτωση που η ομάδα του Στιβ Κερ δεν βρίσκεται στο 100%, πάντα θα το πληρώνει.

Αυτό το κατάλαβαν άπαντες με οδυνηρό τρόπο. Το γεγονός πως δέχτηκαν 110 πόντους σε ένα 40λεπτο λέει πολλά και τα μαθήματα ήτνα ακόμα περισσότερα..

«Πρέπει να αρχίσουμε καλύτερα τα παιχνίδια», παραδέχτηκε ο Πάολο Μπανκέρο μιλώντας στο Sportal για τα σημεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του. Δεν έμεινε εκεί όμως, καθώς πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μένουμε 20 πόντους πίσω στο σκορ, γιατί αυτές οι ομάδες είναι πολύ καλές και πάντα μάχονται στα παιχνίδια».

Μπροστά της η Αμερική έχει την πρώτη μεγάλη πρόκληση του τουρνουά. Τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της στο τουρνουά, κόντρα στην Ιταλία. Σε ένα παιχνίδι που ο Μπανκέρο είναι από τα κεντρικά πρόσωπα, όχι για αμιγώς μπασκετικούς λόγους.

Το σίριαλ της παρουσίας του στην εθνική Ιταλίας, το οποίο εν τέλει δεν έγινε πράξη, συζητείται ακόμα και σήμερα, με τον ίδιο όμως να έχει το μυαλό του και στη στόχευσή του σε διαφορετική κατεύθυνση. «Δεν είναι καθόλου βάρος στους ώμους μου. Το αντιμετωπίζω όπως όλα τα άλλα παιχνίδια», υπογράμμισε, με την πρσμονή του για τον προημιτελικό να μην κρύβεται.

«Είμαι ενθουσιαμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ και πρόσθεσε πως «είναι ο προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για το χρυσό μετάλλιο. Ανυπομονώ».

Την ίδια ώρα έχει να διαχειριστεί και έναν τραυματισμό. Αυτόν στον αντίχειρα, τον οποίο έχει δεμένο από το παιχνίδι με την Ιορδανία. Κι ενώ στην αρχή δεν έδειχνε να είναι πρόβλημα για τον ίδιο, στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν.

Όχι σε βαθμό όμως που να επηρεάζει το παιχνίδι του. «Είμαι καλά. Είμαι σε μια φάση που δεν μπορεί να καλύτερέψει τώρα, οπότε είναι κάτι που το συνηθίζω», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Στο παιχνίδι με την Ιταλία οι αντίπαλοί του θα προσπαθήσουν να τον προβοκάρουν για να τον βγάλουν εκτός ρυθμού. Εκείνος όμως έχει μια αποστολή να φέρει εις πέρας, οδηγώντας την Team USA στην κορυφή. Για τον Πάολο Μπανκέρο το παιχνίδι της Τρίτης είναι η πρώτη πολύ μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Σε όλα τα επίπεδα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.