Οι Μπράνσον, Χαλιμπάρτον και Τζόνσον στο Sportal για την πρόοδο της Team USA: «Γινόμαστε καλύτεροι...» (vids)

Οι Μπράνσον, Χαλιμπάρτον και Τζόνσον στο Sportal για την πρόοδο της Team USA: «Γινόμαστε καλύτεροι...» (vids)

Χρήστος Τσάλτας 16:18 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 14.08.2024

H Team USA ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς απώλειες και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και Κάμερον Τζόνσον, που έκαναν τον απολογισμό του πρώτου γύρου και κατέθεσαν τη γνώμη τους για τη συνέχεια του τουρνουά.

Αποστολή στη Μανιλα

Η πρώτη πίστα πέρασε για την Team USA. Ανώδυνα, χωρίς περιπέτειες και κυρίως χωρίς να μετρήσει απώλειες σε αγώνες και έμψυχο δυναμικό. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να κάνουν περίπατο κι να μπουν στο δεύτερο γύρο με καλή ψυχολογία. Όπως ακριβώς ήθελαν, δηλαδή.

Η αναμέτρηση με την Ιορδανία δεν επιδέχεται κριτικής και συμπερασμάτων. Οι Αμερικανοί ήταν ανώτεροι από το... ζέσταμα, δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία και στο τέλος έκαναν επίδειξη δύναμης, κρατώντας κάθε παίκτη τους φρέσκο.

Η πρώτη φάση έκλεισε με 3-0 και από τα 3 παιχνίδια του ομίλου οι παίκτες του Στιβ Κερ είχαν να μάθουν αρκετά πράγματα. «Για εμάς τα πάντα είναι θέμα να αφήσουμε το εγώ μας στην άκρη. Θέλουμε να νικήσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς, αυτό για το οποίο νοιαζόμαστε, η νίκη. Αυτό έρχεται πάντα στο μυαλό μας σαν υπενθύμιση. Θα είμαστε εντάξει», εξήγησε ο Τζέιλεν Μπράνσον, μιλώντας στο Sportal αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα, για να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της ομάδας του.

«Το τουρνουά είναι τρελό. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το σημαντικότερο είνα να εστιάσεις στον αντίπαλο που έχεις μπροστά σου, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έγινε στον όμιλο. Εστιάζουμε σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, πολλοί καλοί παίκτες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Αν κάτι έχουν να περηφανεύονται οι Αμερικανοί σε αυτό Παγκόσμιο είναι πως έδειξαν από την πρώτη στιγμή ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο, αλλά και σε κάθε στιγμή που πάτησαν παρκέ. «Η ταυτότητά μας μας μένει ίδια ακόμα και όταν έχουμε την δεύτερη πεντάδα στο παρκέ. Κάναμε καλή δουλειά στο τελευταίο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη», υπογράμμισε ο Τάιρις Χαλιμπαρτον.

Και όχι μόνο αυτός, όμως. «Διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, διαφορετικός ρυθμός, διαφορετικό επίπεδο αθλητικοτητας και αυτό αποδίδεται διαφορετικά στο παιχνίδι. Είναι πολύ διασκεδαστικό μέχρι στιγμής», εξήγησε ο Καμ Τζόνσον από την πλευρά του.

Το γεγονός πως παιχνίδι με παιχνίδι οι παίκτςς του Στιβ Κερ «βρίσκονται όλο και περισσότερο στο παρκέ μεταξύ τους, αποτελεί την πιο μεγάλη παρακαταθήκη. «Γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, ειδικά συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος να γινόαμστε καλύτεροι την ώρα που πρέπει», εξήγησε ο Χαλιμπάρτον.

Για την Team USA εξάλλου, είναι κομβικής σημασίας να βρίσκονται όλοι οι παίκτες στην ίδια σελίδα. «Παίζουμε διασκεδαστικά ο ένας με τον άλλο σαν ομάδα. Ερχόμαστε πιο κοντά και αυτό βγαίνει στο παρκέ», υπογράμμισε ο Τζόνσον ενώ στην ερώτηση για το πόσο... πεινασμένοι είναι για το χρυσό, με την κλίμακα από 1 έως 10 ήταν ξεκάθαρος. «10», είπε.

Το τουρνουά αυτό εξάλου είναι άκρως ανταγωνιστικό και δεν επιδέχεται εφησυχασμού. Ιδίως τώρα που οι ομάδες πηγαίνουν στον δεύτερο γύρο.«Ο ανταγωνισμός ανεβαίνει. Υπάρχουν καλές ομάδες. Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την αθλητικότητα των αντιπάλων μας. Θα είναι κομβικό», ανέφερε ο φόργουορντ των Μπρούκλιν Νετς.

Τι είναι αυτό που κάνει την Team USA να διαφέρει από τους άλλους; Πέραν της ποιότητας και του γεγονότος πως έχει στη σύνθεσή της 12 παίκτες από το ΝΒΑ, υπάρχει ένα στοιχείο που σχετίζεται με το πόσο γρήγορα βρήκε χημεία το σύνολο.

«Η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες είναι πως εμείς μαζευτήκαμε όλοι μαζί 2 εβδομάδες πριν αρχίσουμε να παίξουμε φιλικά», είπε ο Χαλιμπάρτον για να προσθέσει «Όλες οι άλλες ομάδες ήταν καιρό μαζί. Εμεις μάθαμε τα ατομικά χαρακτηριστικά του καθενός στην πτήση. Ήταν διασκεδαστικό όμως».

Ο πλέι μέικερ των Ιντιάνα Πέισερς μάλιστα στάθηκε και στον ρόλο του εντός της ομάδας, συγκρίνον΄τας τον με αυτόν στην ομάδα του Ρικ Καρλάιλ. «Η δημιουργικότητά μου στο παιχνίδι είναι ψηλά. Δεν χρειάζεται να σκοράρω τόσο πολύ, οπότε κάνω αυτό που χρειάζεται», ήταν τα λόγια του.

Το σημαντικό όμως για τον ίδιο, αλλά και την εθνική ομάδα της χώρας του είναι πως έχει έναν πραγματικό floor general στο παρκέ. Και η Team USA μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ασφάλεια.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.