Ο Τόνι Πάρκερ τελικά δεν πουλάει τη Βιλερμπάν
i

Τόνι Πάρκερ/ © Intime

Ο Τόνι Πάρκερ τελικά δεν πουλάει τη Βιλερμπάν

Γιώργος Γαβριλάκης 14:59 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 04.03.2023

Η συμφωνία του Τόνι Πάρκερ με τον επιχειρηματία Σερζ Μπουένο δεν έχει καμία βαρύτητα, αφού οι υπόλοιποι μέτοχοι της Βιλερμπάν άσκησαν βέτο και η αγοραπωλησία ακυρώθηκε.

Ο Τόνι Πάρκερ ως πρόεδρος της Βιλερμπάν είναι αδύνατο να ζήσει επιτυχίες που έζησε ως αθλητής. Στο ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ με την εθνική Γαλλίας πήρε (μεταξύ άλλων) το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2013. 

Στα 40 του διατηρεί το πάθος για νίκες και επειδή η ομάδα της Λυών δεν του προσφέρει συγκινήσεις σκέφτηκε να νικήσει σε... οικονομικό επίπεδο και να εμπλουτίσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Γι' αυτό και συμφώνησε με τον Γαλλοισραηλινό επιχειρηματία Σερζ Μπουένο. Έδωσε τα χέρια, αλλά βιάστηκε να πάρει την απόφαση, καθώς έπρεπε να ρωτήσει και τους υπόλοιπους μετόχους. 

Η βαθμολογία της Euroleague: Με συγκάτοικους στην κορυφή ο Ολυμπιακός
EUROLEAGUE

23:25 - 03.03.2023

Η βαθμολογία της Euroleague: Με συγκάτοικους στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο έφερε στους «ερυθρόλευκους» συγκάτοικους στην κορυφή, αφού η Ρεάλ επικράτησε της Βιλερμπάν και η Μπαρτσελόνα της Ζαλγκίρις και τον έπιασαν στις 18 νίκες.

Η Equipe που είχε αποκαλύψει την απόφαση του Πάρκερ να πουλήσει την ομάδα, τώρα ανακάλυψε και παρουσίασε τον λόγο που δεν θα μεταβιβάσει τελικά τις μετοχές. Ένα «σύμφωνο εταίρων» ακυρώνει την πώληση καθώς θα πρέπει οι υπόλοιποι μέτοχοι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πλειοψηφία έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν βέτο. 
 

Ο Πάρκερ για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως είναι αρνητικοί γενικά στην πιθανότητα να πωληθεί η ομάδα και... ειδικά στον Σερζ Μπουένο. 

Ο τελευταίος φημολογείται ότι έχει καλές σχέσεις με τον πρώην σταρ του ΝΒΑ, αλλά όχι και με τους υπόλοιπους. Πάντως, ο Τόνι Πάρκερ συνεχίζει να είναι ο πρόεδρος της Βιλερμπάν, που την απέκτησε το 2014 και την έχει οδηγήσει στην κατάκτηση τεσσάρων εγχώριων πρωταθλημάτων.