Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν ήταν... «ο τρελός που ήθελα να φύγω»
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν ήταν... «ο τρελός που ήθελα να φύγω»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 12.02.2023

Στην επιστροφή του στο Μπρούκλιν ως παίκτης των Σίξερς, ο Τζέιμς Χάρντεν έφυγε νικητής από την πόλη που δεν τον έκανε να αισθανθεί ούτε μία στιγμή άνετα και οικεία.

O Τζέιμς Χάρντεν το 2021 πήγε στο Μπρούκλιν για να συναντήσει τον Κέβιν Ντουράντ και τον Κάιρι Ίρβινγκ και να διεκδικήσουν όλοι οι Νετς μαζί το πρωτάθλημα. Καμία σχέση! Δεν κατάφεραν ούτε να… πλησιάσουν, ενώ αυτή τη στιγμή κανένας από τους τρεις δεν βρίσκεται στην πόλη. Οι Ντουράντ και Ίρβινγκ πριν λίγες μέρες αποχώρησαν με ανταλλαγή, ενώ ο Χάρντεν ήταν αυτός που είχε ξεκινήσει τον χορό των αποχωρήσεων. 

Στα μέσα της περσινής σεζόν είχε ζητήσει ανταλλαγή και το αίτημά του είχε γίνει δεκτός. Κατέληξε τελικά στη Φιλαδέλφεια (αντί των Μπεν Σίμονς, Σεθ Κάρι και Αντρέ Ντράμοντ) και τώρα επέστρεψε για πρώτη φορά στο Barclays Center ως αντίπαλος. 

Το new-look των Λέικερς είναι στη… μόδα και η νίκη στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν μόνο η αρχή (vid)
NBA

07:56 - 12.02.2023

Το new-look των Λέικερς είναι στη… μόδα και η νίκη στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν μόνο η αρχή (vid)

Χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς οι Λέικερς νίκησαν (109-103) στο Γκόλντεν Στέιτ τους Ουόριορς. Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ έκανε το ντεμπούτο του και τη διαφορά στο ματς, αλλά ο Ντένις Σρέντερ ήταν ο πρωταγωνιστής με 26 πόντους.

Μάλιστα έφυγε νικητής παρέα με τους Σίξερς και λίγο μετά τον αγώνα εξηγήθηκε γιατί… παρεξηγήθηκε. 

«Δεν είχα ζητήσει ανταλλαγή χωρίς λόγο», είπε για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. «Είχα πάει στο Μπρούκλιν από το Χιούστον. Με τους Ρόκετς έζησα πολύ όμορφες στιγμές και πέρασα πολύ ωραία. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, που ήταν και ο στόχος μας, αλλά ένιωθα άνετα στην πόλη και στην ομάδα» θυμήθηκε. Στο Μπρούκλιν όμως, «είχα τους λόγους μου που ήθελα να αποχωρήσω. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά στην ομάδα. Δεν ήμουν ο παράξενος ή ο τρελός που χωρίς λόγο ήθελα να φύγω».