Το new-look των Λέικερς είναι στη… μόδα και η νίκη στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν μόνο η αρχή (vid)
i

ΝτιΆντζελο Ράσελ, Λέικερς / © photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Το new-look των Λέικερς είναι στη… μόδα και η νίκη στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν μόνο η αρχή (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:56 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:01 - 12.02.2023

Χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς οι Λέικερς νίκησαν (109-103) στο Γκόλντεν Στέιτ τους Ουόριορς. Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ έκανε το ντεμπούτο του και τη διαφορά στο ματς, αλλά ο Ντένις Σρέντερ ήταν ο πρωταγωνιστής με 26 πόντους.

Ο ΛεΜπρόν από τη μέρα που έγινε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών δεν έχει αγωνιστεί. Έμεινε εκτός στο ματς με τους Μπακς και τώρα δεν εμφανίστηκε στο Γκόλντεν Στέιτ. Παίρνει τις ανάσες του και οι Λέικερς δείχνουν να έχουν την πολυτέλεια να ξεκουράζουν τον 38χρονο σούπερ σταρ. 

Διότι, πλέον έχουν στη διάθεσή τους και τον ΝτιΆντζελο Ράσελ. Ο 26χρονος γκαρντ επέστρεψε στην ομάδα που τον επέλεξε στο Draft του 2015, αλλά τον έδιωξε το 2017. 

Τώρα οι συνθήκες γι’ αυτόν είναι καλύτερες και στο ντεμπούτο του επιβεβαίωσε το ορθό των Λιμνανθρώπων να τον επαναφέρουν. Οι Λέικερς νίκησαν στο Γκόλντεν Στέιτ τους πρωταθλητές Ουόριορς με 109-103. Από τη μία δεν έπαιζε  ο ΛεΜπρόν και από την άλλη ήταν εκτός ο Στέφεν Κάρι. Ο Ράσελ είχε 15 πόντους, 6 ασίστ αλλά κυρίως έδειξε να είναι όριμος να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση στην καριέρα του. 

Βέβαια, αν δεν ήταν ο Ντένις Σρέντερ με 26 πόντους, το ντεμπούτο του μάλλον θα είχε… λερωθεί. Ο Γερμανός γκαρντ, ο οποίος θεωρητικά χάνει μέρος του ρόλου του έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει την παρουσία του στην πεντάδα των Λέικερς, που βέβαια εκτός του ΝτιΆντζελο Ράσελ, παρουσίασαν και τους Τζάρεντ Βάντερμπιλτ (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Μαλίκ Μπίσλεϊ (4 πόντοι με 0/6 τρίποντα) που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της παραχώρησης του Ράσελ Ουέσμπρουκ στη Γιούτα. 

Δεν αγωνίστηκε ο Μο Μπάμπα, ο οποίος αποκτήθηκε από το Ορλάντο αντί του Πάτρικ Μπέβερλι και όταν επιστρέψουν όλοι οι Λέικερς η εικόνα τους σε σχέση με πριν το τέλος των ανταλλαγών θεωρείται δεδομένα αναβαθμισμένη. 

Για τους Ουόριορς ο Τζόρνταν Πουλ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα με 29 πόντους, ο Ντρέιμοντ Γκριν προσπάθησε να ηγηθεί (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ), αλλά απέτυχαν!