Ο Χουχούμης... γύρισε την σεζόν των Άρτλαντ Ντράγκονς (vid)

Νίκος Χουχούμης

Ο Χουχούμης... γύρισε την σεζόν των Άρτλαντ Ντράγκονς (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:51 - 07.01.2024

Οι Άρτλαντ Ντράγκονς έκαναν δικό τους τον Νίκο Χουχούμη, ο οποίος με το «καλημέρα» επί γερμανικού εδάφους κάνει τη διαφορά και οδηγεί την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Το ξεκίνημα του 2024 περιλάμβανε αλλαγή πλάνων για τον Νίκο Χουχούμη. Ο Έλληνας γκαρντ άφησε τον ΑΟ Μυκόνου, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στους Άρτλαντ Ντράγκονς. Η γερμανική ομάδα για να κάνει δικό της τον έμπειρο άσο έβαλε το χέρι στην τσέπη και τον αγόρασε από την ομάδα του Αιγαίου, σε μια κίνηση που έδειξε πόσο πολύ επιθυμούσαν οι ιθύνοντες την ομάδα να γίνει η κίνηση.

Από την πρώτη μέρα του στη Γερμανία, με τους «δράκους» ο Χουχούμης έδειξε τι μπορεί να κάνει πάνω στο παρκέ. Διότι όταν έφτασε στην ομάδα εκείνη βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-13 και με άσχημη ψυχολογία. Αυτή όμως γύρισε, καθώς στα πρώτα 2 παιχνίδια του έκανε τη διαφορά, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Απέναντι στην Μπαϊρόιτ το κοντέρ έγραψε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μια πολύ σημαντική νίκη για τους δράκους με 83-70. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Πάντερμπορν, μάλιστα, η εικόνα του ήταν ακόμα καλύτερη, με την Άρτλαντ να επικρατεί με 94-89, εκτός έδρας.

Το κοντέρ για τον Χουχούμη έγραψε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση. Όλα αυτά μάλιστα έχοντας κάνει παρά ελάχιστες προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες του, καθώς μπήκε αμέσως στα... βαθιά.

Οι νίκες αυτές έφεραν την ομάδα του πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά στη σεζόν, με τον Έλληνα άσο να... γυρίζει την κατάσταση για την ομάδα του μέσα σε μόλις 2 παιχνίδια. Πράγμα που αποδεικνύει πως η μεταγραφή του στους Άρτλαντ Ντράγκονς είχε αποτέλεσμα και με το παραπάνω.

Tags: