Ο Ζώης Καράμπελας στο Sportal για τις 13 ασίστ κόντρα στο Λαύριο: «Είμαι τυχερός που έχω τον Πλάθα, έχω πολλά ακόμα να δώσω»

Ζώης Καράμπελας

Ο Ζώης Καράμπελας στο Sportal για τις 13 ασίστ κόντρα στο Λαύριο: «Είμαι τυχερός που έχω τον Πλάθα, έχω πολλά ακόμα να δώσω»

Χρήστος Τσάλτας 12:58 - 31.12.2023

Ο Ζώης Καράμπελας ντύθηκε... Άγιος Βασίλης στο Λαύριο, κάνοντας τη ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη και μιλώντας στο Sportal εξήγησε πως ήρθε η επίδοση των 13 ασίστ στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν.

Το 2023 έφυγε με νίκη για την ΑΕΚ, που πέρασε το εμπόδιο του Λαυρίου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Η Ένωση πήρε αυτό που ήθελε, ενώ παράλληλα ανέβηκε στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Στην αναμέτρηση του Σαββάτου αρκετοί παίκτες έκαναν step up, με τον Ζώη Καράμπελα να είναι ένας εξ αυτών. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ορεξάτος και μοίρασε το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Στην πρώτη περίοδο είχε ήδη «σερβίρει» 6 τελικές πάσες, για να τελειώσει την αναμέτρηση με 13 ασίστ.

Μοίρασε σωστά τη μπάλα, εκμεταλλεύτηκε την καλή βραδιά των συμπαικτών του και ήταν ένας από τους λόγους της καλής επιθετικής βραδιάς της Ένωσης στο Λαύριο. Η δική του οξυδέρκεια και οι πάσες του άλλωστε έκαναν τη διαφορά.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του άλλωστε κατέγραψε 13 ασίστ, κάτι που δείχνει την πρόοδό του. «Δεν θέλω να λέω πολλά για τον εαυτό μου. Είμαι χαρούμενος γιατί πρώτη φορά μέτρησα 13 ασίστ. Από εκεί και πέρα, σκύβω το κεφάλι και προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Εφόσον είμαι τόσο τυχερός και έχω τον Πλάθα, θέλω να αξιοποιήσω την ευκαιρία», εξήγησε στο Sportal ο Καράμπελας, που στάθηκε στη νίκη, αλλά και την δουλειά εντός των τειχών για να έρθει το αποτέλεσμα.

«Αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό πρέπει να κάνω στο γήπεδο. Ο κόουτς μου έχει δώσει κατεύθυνση. Είμαι πλέι μέικερ και πρέπει να ψάχνω τους συμπαίκτες μου σε κάθε παιχνίδι, να τους μοιράζω τη μπάλα και να τους βελτιώνω, αλλά και να βάζω τον καθένα ξεχωριστά μέσα στο παιχνίδι. θεωρώ ότι αυτό έκανα, ένιωθα καλά. Προχωράμε παρακάτω. Έχω πολλά ακόμα να δώσω».

Η νίκη ήταν το ζητούμενο σε μια αρκετά ζόρικη εβδομάδα. Η αποχώρηση του Μφιόντου Καμπενγκέλε, η έλευση του Τζόρνταν Μόργκαν την Παρασκευή, αλλά και οι προπονήσεις που δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο έντασης βρέθηκαν στο μικροσκόπιο.

Στο τέλος της ημέρας όμως, αυτό που μετράει ήταν η νίκη. «Τον τελευταίο καιρό είμαστε αρκετά δύσκολα, γιατί δεν μπορούμε να προπονηθούμε όπως θέλουμε και η προπόνηση να έχει την ένταση που θέλει ο κόουτς γιατί είμαστε λιγότερα άτομα. Έχουμε χάσει παίκτες. Ήρθε ο Μόργκαν και έκανε προπόνηση την Παρασκευή. Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε να δίνουμε το 100% και μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια. Νιώθω ότι είμαστε οικογένεια και δώσαμε το 100%».

Το 2023 φεύγει, το 2024 έρχεται και η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ντέρμπι, το πρώτο στο κλειστό των Λιοσίων για τη φετινή σεζόν, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (07/01, 14:45). Ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, στο οποίο όμως άπαντες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να παλέψουν για τη νίκη.

Ο άσος των κιτρινόμαυρων, άλλωστε έδωσε τον τόνο. «Είναι μεγάλο παιχνίδι. Είχαμε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και στο ΣΕΦ και αξίζαμε τη νίκη, απλά δεν την πήραμε στο τέλος. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σοβαρή ομάδα, αλλά δεν θα περάσει εύκολα στην έδρα μας γιατί έχουμε πολύ ταλέντο».

Όσο για το τέλος, ρωτήσαμε τον εκρηκτικό γκαρντ για το ταβάνι της φετινής ομάδας. Κρατώντας χαμηλά τη μπάλα εξήγησε πως «δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο. Θεωρώ ότι η ομάδα αυτή δεν έχει ταβάνι και όσο ακολουθούμε τις οδηγίες του κόουτς και είμαστε αμυντικά αυτοί που πρέπει και είμαστε στο πλάνο μας επιθετικά, δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν. Ακόμα και τον Ολυμπιακό θα τον κοντράρουμε στα ίσα»