Μάριος Μαραθωνίτης: Το 17χρονο project της ΑΕΚ που έκανε ντεμπούτο στο Λαύριο

Μάριος Μαραθωνίτης

Μάριος Μαραθωνίτης: Το 17χρονο project της ΑΕΚ που έκανε ντεμπούτο στο Λαύριο

Χρήστος Τσάλτας 09:44 - 31.12.2023

Λίγο πριν «φύγει» το 2023 η ΑΕΚ... σύστησε στον κόσμο της ένα νέο πρόσωπο, τον 17χρονο Μάριο Μαραθωνίτη, που από τις ακαδημίες της ομάδας βρέθηκε στην 12άδα της ανδρικής ομάδας υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα.

Το παιχνίδι απέναντι στο Λαύριο ήταν must win για την ΑΕΚ, που ερχόταν από ένα ταραχώδες διάστημα 2 εβδομάδων με αλλαγές και διαδοχικές ήττες. Η νίκη ήταν μονόδρομος στο κλειστό της Λαυρεωτικής, με την ομάδα του Ζοάν Πλάθα να παρουσιάζει σοβαρό πρόσωπο, να ελέγχει το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και στο φινάλε να φτάνει σε μια πολύ άνετη νίκη.

Διότι το τελικό 90-75 με το οποίο επικράτησαν οι κιτρινόμαυροι ήρθε να αποτυπώσει την κυριαρχία τους στο παρκέ. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Πλάθα είχε για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Τζόρνταν Μόργκαν, που έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχοντας κάνει μόνο μία προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες του.

Την ίδια ώρα όμως στο παρκέ του κλειστού έκανε την εμφάνισή του ένας παίκτης που δεν είχε βρεθεί ξανά σε αγώνα της Stoiximan Basket League. Ο 17χρονος Μάριος Μαραθωνίτης έζησε το όνειρό του, λίγο πριν φύγει το έτος, παίρνοντας βάπτισμα πυρός με την ανδρική ομάδα της Ένωσης. Γεννηθείς στις 10 Ιουλίου του 2006 ο Μαραθωνίτης πήρε τα πρώτα του λεπτά ως παίκτης της ανδρικής ομάδας και όπως ήταν φυσικό στο τέλος βίωσε το καθιερωμένο... φατούρο.

Δεν ήταν λίγοι άλλωστε αυτοί που απόρησαν όταν είδαν τον νεαρό γκαρντ να βγαίνει από τα αποδυτήρια με αθλητική περιβολή και να κάνει ζέσταμα δίπλα στους συμπαίκτες του. Πρόκειται για ένα από τα πρότζεκτ της ΑΕΚ, καθώς αποτελεί μέλος της ακαδημίας της ομάδας. Συχνά άλλωστε, μετά τους αγώνες της ανδρικής ομάδας ο Μαραθωνίτης και οι συμπαίκτες του μένουν στο κλειστό των Λιοσίων για να προπονηθούν, υπό τιε οδηγίες των προπονητών της ομάδας.

Διακρίνεται άλλωστε για το καλό σουτ που διαθέτει, αλλά και την ικανότητα στην πάσα. Στο παιχνίδι του Λαυρίου μάλιστα πρόλαβε να γράψει και μία ασίστ, κάνοντας ακόμα πιο ξεχωριστή την παρουσία του στο παρκέ. Σε ένα παιχνίδι που θα το θυμάται για πολύ καιρό.

Ο Μαραθωνίτης, μαζί με τον Μωυσή Μητρέλο που έκανε ντεμπούτο την περσινή σεζόν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά πρότζεκτ της Ένωσης, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πράξη. Έως και σήμερα άλλωστε ο Μητρέλος κατέχει το ρεκόρ ως ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στην ιστορία της ΑΕΚ σε ηλικία 15 ετών, 6 μηνών και 2 ημερών.

Η παρουσία του Μαραθωνίτη στην 12άδα, αλλά και η συμμετοχή του στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στο Λαύριο αποτελούν σημαντική στιγμή για την ΑΕΚ, που δίνει βήμα στα νέα παιδιά, αποδεικνύοντας πως ποντάρει, εμπράκτως, στα τμήματα υποδομής.

Tags: