Οι ακριβείς ώρες της Εθνικής Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο
i

©InTime

Οι ακριβείς ώρες της Εθνικής Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:27 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η FIBA έκανε γνωστές τις ώρες των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ελλάδα να μαθαίνει πότε θα αναμετρηθεί με Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Η Εθνική Ελλάδος μπαίνει στην τελική ευθεία για το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με κάτι λιγότερο από 100 ημέρες να έχουν απομείνει ενόψει του μεγάλου αυτού τουρνουά. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες, την Ινδονησία, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες από 25 Αυγούστου έως και 10 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική μας έχει να αντιμετωπίσει στον όμιλό της την Ιορδανία, τις ΗΠΑ και την Νέα Ζηλανδία, έχοντας ως στόχο μία διάκριση σε αυτό το τουρνουά. Τώρα η FIBA, έκανε γνωστές τις ώρες των παιχνιδιών, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου την Ιορδανία (26/8 11:45).

Στην δεύτερη αγωνιστική θα έρθει αντιμέτωπη με το μεγαθήριο του ομίλου, τις ΗΠΑ (28/8 15:40) και τελευταία αγωνιστική με την Νέα Ζηλανδία την οποία είχε αντιμετωπίσει στην ίδια φάση και στο προηγούμενο Παγκόσμιο στην Κίνα (30/8 15:40).

Ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης, ανέλυσε την κλήρωση της Εθνικής, τονίζοντας πως θα βρεθούν σε μια πολύ δύσκολη διασταύρωση.

«Κατ’ αρχάς είναι τιμή που βρισκόμαστε σε ένα ακόμα Παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραθύρων, κάτι το οποίο κατακτήθηκε με την προσπάθεια όλων των αθλητών και των προπονητών που έφεραν την Εθνική να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού» υποστήριξε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Και συνέχισε: «Το πρώτο που θέλουμε είναι να έχουμε όσο περισσότερους αθλητές διαθέσιμους στα τέλη Ιουλίου, να είναι υγιείς εννοώ και αυτή είναι η βασική ευχή μου μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών τους με τα σωματεία τους, ώστε όλοι να μπορούν μετά να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της Εθνικής.

Από ‘κει και πέρα, με την πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση για τη συνέχεια και πιθανότατα με την παρουσία των Λιθουανών, αφού για τον πρώτο όμιλο είναι προφανές ότι έχουμε το νούμερο ένα και αδιαμφισβήτητο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τη σύνθεσή της, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 26 Αυγούστου

Ιορδανία - Ελλάδα 11:45

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Ελλάδα - ΗΠΑ 15:40

Τετάρτη 30 Αυγούστου

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 15:40