Οι All-Stars του WNBA στο Sportal: «Να δημιουργήσουμε πρότυπα για τα νέα παιδιά»

Οι All-Stars του WNBA στο Sportal: «Να δημιουργήσουμε πρότυπα για τα νέα παιδιά»

Χρήστος Τσάλτας 15:58 - 30.06.2023

Οι καλύτερες παίκτριες του WNBA στο Sportal. Λίγο πριν από το All Star Game του WNBA στο Λας Βέγκας ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για το μεγάλο event, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούν πρότυπα για τα νέα παιδιά.

Στις 15 Ιουλίου στο παρκέ της Michelob Ultra Arena θα παρελάσουν όλες οι μεγάλες σταρ του WNBA. Διότι για ακόμα μια σεζόν οι κορυφαίες θα «ανταμώσουν» στο All Star Game της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ γυναικών του πλανήτη.

Από την MVP της περασμενης σεζόν, Έιζα Ουίλσον και την Μπρεάνα Στιούαρτ, μέχρι την Γερμανίδα Σάυου Σάμπαλι, την πρώτη σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Τζούελ Λόιντ, αλλά και την ρούκι που ήρθε για να... μείνει στο κορυφαίο επίπεδο, την Αλίγια Μπόστον.

Με την σεζόν σε πλήρη εξέλιξη και τις μάχες να είναι καταιγιστικές σε όλα τα επίπεδα, ο κόσμος, οι ομάδες αλλά και τα Μέσα ψήφισαν τις κορυφαίες της σεζόν. To Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για την ανάπτυξη της λίγκας, την επιστροφή της Μπρίτνεϊ Γκράινερ στην κορυφαία σκηνή, αλλά και τις αγαπημένες τους στιγμές από τα All Star Game.

WNBA All-Star Game

Σάτου Σάμπαλι (Dallas Wings)

«Είναι στόχος για μένα να είμαι συνεπής και αυτό είναι πουκ άνω. Το να είσαι All Star είναι μια αναγνώριση του πώς ξεκινάς τη σεζόν. Το να καταφέρεις να βρεθείς στο All Star Game δεν αποτυπώνει το πώς τελειώνεις τη σεζόν, που είναι και το πιο σημαντικό και σε αυτό θα επικεντρωθώ. Θα το απολαύσω φυσικά, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αν δεν πας μακριά με την ομάδα σου και αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε να φέρουμε το Ντάλας στην κορυφή και γι αυτό δουλεύουμε. Μακάρι να καταφέρω να νκαρφώσω κι εγώ στο All Star Game».

Έιζα Ουίλσον (Las Vegas Aces)

«Η πρώτη μου συμμετοχή ήταν στη Μινεσότα και είχα την επιλογή να είμαι στην ίδια ομάδα με την Μάγια Μουρ. Ήταν τρομερό να την βλέπω και να είμαι εκεί. Ήταν απίθανο. Το να είμαι τώρα εδώ και να βλέπω πώς κινείται η λίγκα, θα υποστηρίξω τις συμπαίκτριές μου και θα είναι τρομερά διασκεδαστικό. Θα είμαι μαζί με την οικογένειά μου και ανυπομονώ για το event. Θα είναι σπουδαίο να είναι μαζί μας η Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Είναι All-Star στη λίγκα μας και θα είναι όμορφο να τη δούμε. Θα διασκεδάσουμε μαζί της στο παρκέ».

Μπρεάνα Στιούαρτ (New York Liberty)

«Για όλες εμάς στη λίγκα είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι ο τρόπος που συνδέουμε τους νέους με το WNBA. Ταυτόχρονα ο στόχος μας είναι εκεί. Το να παίξει μια νέα παίκτρια στη λίγκα είναι εξαιρετικό και ανοίγει ο δρόμος ακόμα περισσότερο τώρα. Το All-Star event θα έχει πολλές εκδηλώσεις για νέους και θέλουμε να συνεχίσουν να είναι μαζί μας και εμείς να χτίζουμε ακόμα περισσότερα πρότυπα για τους νέους. Το αγαπημένο μου μέρος από το All Star Weekend είναι τα πάρτι που γίνονται. Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και απίρνουμε μια ανάσα από τη σεζόν. Ερχόμαστε εδώ και απολαμβάνομυμε τη στιγμή».

Τζούελ Λόιντ (Seattle Storm)

«Δεν σκέφτηκα την επιλογή ως starter στο All Star Game. Προσπαθούσα να είμαι παρούσα και να απολαμβάνω τη στιγμή. Το να είμαι βασική στο All Star Game είναι μια αναγκώριση της δουλειάς μου στην off-season, θα είμαι με την οικογένειά μου. Ειλικρινά είναι μεγάλη τιμή να είμαι εκεί και να εκπροσωπώ την οικογένειά μου, το όνομά μου και την ομάδα μου. Φέτος είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα για εμάς. Θέλουμε να είμαστε σταθερές και να είμαστε ανταγωνιστικές, ανεξάρτητα καταστάσεων, θέλουμε να παίζουμε σκληρά. Ο κόσμος είναι ξεχωριστός και πολύ σημαντικός να παίζουμε σκληρά και όσο καλύτερα μπορούμε. Όλες θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικές και να παλεύουμε».

Αλίγια Μπόστον (Indiana Fever)

«Ερχόμενη στη λίγκα δεν ήξερα τι προσδοκίες να έχω. Έφτασα σε μια εντελώς νέα λίγκα για μένα, έχοντας περάσει από το Κολέγιο για 4 χρόνια και τώρα έιμαι ρούκι στη λίγκα. Για μένα ο πιο μεγάλος στόχος ήταν να προσαρμοστώ γρήγορα και θεωρώ ότι όσο περνάει ο χρόνος συμβαίνει. Έχω παίξει με ομάδες για πάνω από μία φορά και έχω δει πράγματα. Το σημαντικό για μέαν είναι να μαθαίνω πράγματα και να γυρίζω σελίδα γρήγορα. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά στην ομάδα φέτος και μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτή ήταν η προσδοκία μου. Το ταβάνι μου δεν θα το ορίσω εγώ. Ξέρω ότι είναι πολύ υψηλό γιατί ο Θεός συνεχίζει να με ευλογεί. Σημαίνει πολλά για μένα να είμαι βασική σε All Star Game είναι πραγματικά ωραίο και μου δίνει κίνητρο να γίνομαι καλύτερη».