Οι ιπτάμενοι και… τζέντλεμεν για τον διαγωνισμό καρφωμάτων (vids)
i

Σέιντον Σαρπ / printscreen

Οι ιπτάμενοι και… τζέντλεμεν για τον διαγωνισμό καρφωμάτων (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:50 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 10.01.2023

Ο rookie Σέιντον Σαρπ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς και ο Κέι Τζέι Μάρτιν των Χιούστον Ρόκετς είναι δύο από τους πιο εντυπωσιακούς αθλητές του ΝΒΑ και οι δύο από τους τέσσερις που θα μονομαχήσουν στον μεγάλο διαγωνισμό του φετινού All-Star Weekend.

Η επόμενη πιο επιδραστική ημερομηνία στο ΝΒΑ είναι η 9η Φεβρουαρίου. Τότε είναι η μέρα που ολοκληρώνεται το δικαίωμα που έχουν (ήδη) οι ομάδες να κάνουν αλλαγές στο ρόστερ τους. 

Η αμέσως επόμενη σημαδιακή περίοδος είναι το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου. To All-Star Weekend είναι σημείο αναφοράς κάθε σεζόν. Φέτος, ο… θεσμός που κρατάει από το 1951 επιστρέφει μετά από 30 χρόνια στο Σολτ Λέικ της Γιούτα και κάθε χρονιά το μεγάλο highlight του συγκεκριμένου σαββατοκύριακου είναι ο διαγωνισμός καρφωμάτων. 

Μέσα στα χρόνια έχουν υπάρξει στιγμές ανεξίτηλα γραμμένες στις μνήμες. Και για να μην περιγράφουμε ασκόπως, μπορείτε να κάνετε μία επισκόπηση μέσω του video που ακολουθεί με τα 50 πιο επιβλητικά καρφώματα στην ιστορία του διαγωνισμού…

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων θα λάβουν μέρος τέσσερις παίκτες και οι δύο έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ο πρώτος που πήρε το χρίσμα ήταν ο Σέιντον Σαρπ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Πρόκειται για τον 19χρονο Καναδό rookie, επιλογή της ομάδας στο Νο 7 του τελευταίου Draft, ο οποίος έχει ρόλο φέτος στο Πόρτλαντ, παίζει σχεδόν 20 λεπτά ανά αγώνα (7,6 πόντοι) και έχει ήδη τροφοδοτήσει τα βλέμματα των απανταχού φιλάθλων με στιγμές υπερθεάματος.

Ιδού…

Ο δεύτερος που θα εμφανιστεί είναι ο Κένιον Μάρτιν Τζούνιορ των Χιούστον Ρόκετς. Τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Σαρπ, αλλά με τα ίδια αθλητικά προσόντα, φέτος βρίσκεται στην τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ και μάλιστα είναι η πιο παραγωγική του: 10,5 πόντους και 4,8 ριμπάουντ. Κυρίως όμως, παίζει αρκετά και κατά συνέπεια προσφέρει στιγμές με άπειρο κάλλος.

Μία ματιά θα σας πείσει…