Οι Νικς έχουν και καρδιά και ηγέτη (vids)
i

Τζούλιους Ραντλ, Νικς / © photo by Elsa / Getty Images / Ideal Images

Οι Νικς έχουν και καρδιά και ηγέτη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:35 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:03 - 25.01.2023

Ο Τζούλιους Ραντλ δεν αστειεύεται και δεν χαρίζεται. Έβαλε οκτώ τρίποντα στους Καβαλίερς και οδήγησε τους Νικς σε μεγάλη νίκη: 103-100 - Οι Χιτ επικράτησαν των Σέλτικς, επέστρεψε ο Γιόκιτς και τα triple-double του

Οι Νικς έχουν αποκτήσει ρυθμό και δεν σκοπεύουν να τον χάσουν. Με πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Τζούλιους Ραντλ, ο οποίος είχε 36 πόντους με 8/12 τρίποντα και 13 ριμπάουντ, νίκησαν με 105-103 μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες της Ανατολής. To όγδοο ευστοχο τρίποντο του Ραντλ ήταν αυτό που έδωσε προβάδισμα στο 103-100 για την ομάδα του Μεγάλου Μήλου, δύο λεπτά πριν το τέλος. Στον χρόνο που επέμεινε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, απλώς τα έκανε… θάλασσα. 

Ο σούπερ σταρ του Κλίβελαντ, επέστρεψε στη δράση μετά από απουσία τριών αγώνων. Πήρε πάνω του όλες τις κρίσιμες φάσεις του τελευταίου λεπτού και αστόχησε τρεις φορές. Τις δύο τον σταμάτησε ο Αϊζάια Χάρτελσταϊν και τη μία βγήκε μόνος του εκτός γηπέδου. Μάλιστα, στην τελευταία του άστοχη φάση, τραυματίστηκε κιόλας. 

Είχε βέβαια 24 πόντους, αλλά με 9/24 σουτ. Άλλους τόσους πρόσθεσε ο Τζάρετ Άλεν, ο οποίος από τη στιγμή που δεν έπαιζε ο Μίτσελ Ρόμπινσον για τους Νικς δεν είχε αντίπαλο κοντά στο καλάθι. Ο τρίτος της παρέας, Ντάριους Γκάρλαντ, είχε 22 πόντους, αλλά όλοι τους έπεσαν πάνω στον Τζούλιους Ραντλ που ηγείται και έχει επαναφέρει τους Νικς σε τροχιά play off. 

Μαϊάμι - Βοστώνη: 98-95

Το πήρε πάνω του ο Αντεμπάγιο

Ήταν η ώρα του Μπαμ Αντεμπάγιο να πάρει την ευθύνη. Το Μαϊάμι εμφανίστηκε στο γήπεδο χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ και οι Σέλτικς δίχως τους τραυματίες Τζέιλεν Μπράουν, Μάλκολμ Μπρόγκτον, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μάρκους Σμαρτ. Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλο σκορ, αλλά επιφύλασσε ένα τρομερό φινάλε. 

Ο Αντεμπάγιο με αποφασιστικό τρόπο οδήγησε τους Χιτ στη νίκη με 98-95. Είχε 30 πόντους και 15 ριμπάουντ, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και μάλιστα ένα δικό του εύστοχο σουτ έκρινε τη νίκη. Ευστόχησε στα 20,4’’ πριν από το τέλος (κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο στο 95-95) οι Κέλτες δεν απάντησαν και έτσι υπέστησαν την δεύτερη διαδοχική τους ήττα. Η εξόρμηση στη Φλόριντα δεν του έκανε καλό. Έχασαν στο Ορλάντο, έχασαν τώρα στο Μαϊάμι και επιστρέφουν στη Βοστώνη για δύο σημαδιακά παιχνίδια, με τους Νιου Γιορκ Νικς και τους Λ.Α. Λέικερς. 

Σε αυτά ο Τζέισον Τέιτουμ (31 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ελπίζει πως θα δει κάποιους συμπαίκτες του να επιστρέφουν. Τουλάχιστον τον Τζέιλεν Μπράουν και τον Μάλκολμ Μπρόγκτον, γιατί ο Μάρκους Σμαρτ θα απουσιάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς άγνωστο ακόμα για πόσο. 

Νέα Ορλεάνη - Ντένβερ: 98-99

H επιστροφή στην καθημερινότητα του Joker

Το Ντένβερ είδε τον Νίκολα Γιόκιτς να επιστρέφει μετά από ολιγοήμερη απουσία, που προέκυψε από έναν τραυματισμό στον δικέφαλο. Ο Σέρβος δεν έχασε καθόλου τον ρυθμό και στην επανεμφάνισή του έκανε (ένα από τα πολλά) triple double: 25 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ. 

Επιπλέον, με δικό του καλάθι 16,9 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη οι Νάγκετς νίκησαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη με 99-98. 

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ πάντως, ήταν πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που είχαν φτιάξει διαφορά ακόμα και 19 πόντων κατά τη διάρκεια του ματς, πριν οι Πελεκάνοι αντεπιτεθούν στην τελευταία περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το καλάθι του Γιόκιτς που έδωσε τη νίκη στους Σβόλους, οι γηπεδούχοι στην δική τους τελευταία επίθεση είχαν τρεις ευκαιρίες να σκοράρουν και να «κλέψουν» το ματς. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ αστόχησε στα 5’’ πριν την εκπνοή, ο Χέρμπερτ Τζόουνς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και αμέσως μετά το σουτ του το μπλόκαρε ο Μπρους Μπράουν (3,1’’). Η μπάλα έμεινε και πάλι στα χέρια της Νέας Ορλεάνης , αλλά ο ΜακΚόλουμ αστόχησε και πάλι. 

Iντιάνα - Σικάγο: 116-110

Ανατροπή με Μαθουρίν για τους Πέισερς

Η Ιντιάνα κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη στην έδρα της απέναντι στους Μπουλς. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν χωρίς τον τραυματία ηγέτη τους Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και παρά το γεγονός ότι το Σικάγο είχε προηγηθεί ακόμα και με 21 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. 

Ο rookie Μπένεντικτ Μαθουρίν είχε 26 πόντους και ηγήθηκε στην πορεία προς την επιτυχία. Με δικό του καλάθι οι Ινδιάνοι προηγήθηκαν 112-110 τριάντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, αλλά δεν θα είχαν φθάσει μέχρι εκεί αν δεν είχε συμμετάσχει στην ανατροπή και ο Μάιλς Τέρνερ. Ο 27χρονος σέντε κάνει μαρκάν την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του φέτος έχει 17 πόντους μέσο όρο, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε 26, όσους και ο Μαθουρίν. 

Το πιο εντυπωσιακό πάντως, τις τελευταίες μέρες στην Ιντιάνα είναι η είσοδος στην πεντάδα του Τι Τζέι ΜακΚόνελ. Μετά το triple double του στην ήττα από του Σανς, επέστρεψε με 20 πόντους και 10 ασίστ αυτή τη φορά. Για τους Σικάγο Μπουλς ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν πάλευε μόνος του και σταμάτησε στους 33 πόντους.