Εκτός ελληνικών playoffs ο Κάνααν

Ο Άντονι Κάνααν

i

© Intime

Εκτός ελληνικών playoffs ο Κάνααν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:03 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 19.04.2023

Ο Άιζάια Κάνααν είναι ο ξένος ο οποίος θα μείνει εκτός από τα playoffs της Basket League στον Ολυμπιακό.

Ο Αϊζάια Κάνααν είναι εν τέλει ο ξένος παίκτης του Ολυμπιακού που δεν θα αγωνιστεί στα playoffs της Basket League, μετά από απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

Ο Ολυμπιακός, έχοντας 7 ξένους στο ρόστερ του, ήταν υποχρεωμένος να αφήσει εκτός έναν εξ αυτών, με τον... κλήρο να πέφτει στον Αϊζάια Κάνααν, απόφαση που προκάλεσε έκπληξη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβει να παίξει με τρεις ξένους σέντερ (Μουστάφα Φαλ, Τάρικ Μπλακ και Τζοέλ Μπόλομποϊ), έναν ξένο φόργουορντ (Άλεκ Πίτερς) και δύο ακόμα στην περιφέρεια (Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Ουόκαπ). 

Μέχρι να εκδοθεί η ταυτότητα και να ορκιστεί ο Έλληνας Ουόκαπ θα παίζει ως... Αμερικάνος
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:47 - 19.04.2023

Μέχρι να εκδοθεί η ταυτότητα και να ορκιστεί ο Έλληνας Ουόκαπ θα παίζει ως... Αμερικάνος

Μετά την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος στα ΦΕΚ ο Τόμας Ουόκαπ θεωρείται πλέον (και) Έλληνας πολίτης, αλλά μέχρι να εκδοθεί η νέα του ταυτότητα και να γίνει η ορκωμοσία θα αγωνίζεται ως Αμερικανός στις διοργανώσεις.

Θυμίζουμε, πως ο Τόμας Ουόκαπ δεν ήταν δυνατόν να προλάβει να δηλωθεί Έλληνας, καθώς ο ίδιος δεν έχει προλάβει ακόμα να ορκιστεί, ούτε έχει εκδοθεί η ταυτότητά του, παρότι το ΦΕΚ έχει ήδη την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Έτσι, ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος να κόψει κάποιον, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιλέγει τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος δεν θα παίξει στα playoffs της Basket League.

Ο Κάνααν στα 16 παιχνίδια που έδωσε με τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια της Basket League είχε 10 πόντους ανά αγώνα, 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ, σουτάρωντας με 44.8% στο τρίποντο.

Tags: