Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Πρώτος αποκλεισμός για Ιτούδη σε σειρά πλέι οφ της Euroleague

Δημήτρης Ιτούδης

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: Πρώτος αποκλεισμός για Ιτούδη σε σειρά πλέι οφ της Euroleague

Χρήστος Τσάλτας 23:38 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 10.05.2023

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει εμφατικά την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας, επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε στο Game 5 της σειράς στο ΣΕΦ, σε μια σειρά με μεγάλη ιδιαιτερότητα για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Έπειτα από... σκυλομαχία 5 αγώνων στη σειρά του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας και να διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο Euroleague στην ιστορία του.

Θρύλος - απόλαυση έλιωσε τη Φενέρ στην «κόλαση» του ΣΕΦ και πάει για κούπα στο Κάουνας!
EUROLEAGUE

23:36 - 09.05.2023

Θρύλος - απόλαυση έλιωσε τη Φενέρ στην «κόλαση» του ΣΕΦ και πάει για κούπα στο Κάουνας!

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να λείψει από το Final Four της Euroleague! Με τον Σλούκα να είναι απολαυστικός και τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου να ακολουθούν, η ομαδάρα του Μπαρτζώκα πάτησε τη Φενέρ (84-72) στο καμίνι του ΣΕΦ και πλέον ο στόχος στο Κάουνας είναι η κούπα!

Το Game 5 στο ΣΕΦ ήταν ένας μονόλογος από πλευράς Πειραιωτών, που έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, δεν άφησαν την Φενέρ να κάνει ό,τι στο Game 4 και πλέον ετοιμάζεται για δεύτερη διαδοχική παρουσία στο ραντεβού τίτλου της διοργάνωσης.

Η σειρά αυτή μάλιστα ήτνα ιδιαίτερη και για τον Δημήτρη Ιτούδη. Αυτό γιατί στην έβδομη σειρά πλέι οφ της καριέρας του, ως head coach, δεν καταφέρνει να πάρει εισιτήριο για το Final 4 για έβδομη φορά στην καριέρα του. Αυτό γιατί ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Έπειτα από έξι νικηφόρες σειρές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5 διαδοχικές από το 2014 έως το 2019 και μία ακόμα τη σεζόν 2020-21 - την σεζόν 2019-20 η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω Covid), ο Έλληνας προπονητής γνώρισε για πρώτη φορά την ήττα σε σειρά πλέι οφ.

Κάπως έτσι ο Έλληνας προπονητής δεν θα βρεθεί στο Κάουνας για να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο ως head coach, αλλά θα μείνει στην Πόλη, με την Φενέρμπαχτσε να μένει εκτός του μεγάλου ραντεβού του τίτλου.