Ο προπονητής των Κινγκς και κορυφαίος στο ΝΒΑ για φέτος, στο Sportal: «Γι' αυτό λατρεύω τον Βεζένκοφ» (vid)

Μάικ Μπράουν

i

© Sportal

Ο προπονητής των Κινγκς και κορυφαίος στο ΝΒΑ για φέτος, στο Sportal: «Γι' αυτό λατρεύω τον Βεζένκοφ» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:10 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 10.05.2023

Ο Μάικ Μπράουν, προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς, βρέθηκε στο ΣΕΦ για το Game 5 του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και μίλησε στην κάμερα του Sportal με μεγάλο ενθουσιασμό για την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ.

Η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ θα απασχολήσει δεδομένα τους Σακραμέντο Κινγκς το φετινό καλοκαίρι. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν απέκτησε πέρσι τα δικαιώματα του μέσω trade και έκτοτε τον παρακολουθεί στενά. Δεν είναι λίγες φορές που άνθρωπος των Κινγκς έχει έρθει στην Ελλάδα για να δει τον Βούλγαρο φόργουορντ εν δράσει. 

Και στο Game 5 με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της Euroleague, ήρθε ο ίδιος ο προπονητής των Κινγκς προκειμένου να πάρει μια γεύση από τον Βεζένκοφ. Μιλώντας στην κάμερα του Sportal, ο Μάικ Μπράουν δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την περίπτωση του άσου των «ερυθρολεύκων», τονίζοντας ωστόσο πως οι τελικές αποφάσεις για την προσθήκη ή μη του Σάσα στο ρόστερ της ομάδας του θα παρθεί στο τέλος της σεζόν.

«Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη εδώ. Έχω τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο των οπαδών για να τα στείλω στις ΗΠΑ, στους γιους μου και τους φίλους μου, γιατί είναι μια εμπειρία που δεν μπορείς να ζήσεις αν δεν είσαι εδώ. Μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός, ο τρόπος που κυκλοφορεί τη μπάλα, η κίνηση των παικτών. Είναι ωραίο μπάσκετ να παρακολουθείς. Όλοι ακουμπούν τη μπάλα, τη μοιράζονται. Όσον αφορά την άμυνα και οι δύο ομάδες βγάζουν αθλητικότητα, που είναι πολύ καλή ειδικά σε περιβάλλον playoffs» τόνισε αρχικά ο κόουτς των Κινγκς.

Στο ΣΕΦ ο Μάικ Μπράουν για να δει τον Βεζένκοφ στο Game 5 του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE

21:20 - 09.05.2023

Στο ΣΕΦ ο Μάικ Μπράουν για να δει τον Βεζένκοφ στο Game 5 του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε

Ο Μάικ Μπράουν, head coach των Σακραμέντο Κινγκς, πήρε θέση στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει δια ζώσης τον Σάσα Βεζένκοφ στο Game 5 της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε.

Όσον αφορά τον Σάσα Βεζένκοφ, ο ο Μάικ Μπράουν ήταν ξεκάθαρος: «Προφανώς ο τρόπος που τον μαρκάρουν το κάνει δύσκολο για εκείνον. Την ίδια στιγμή όμως αυτό δημιουργεί χώρο για όλους τους υπόλοιπους. Ταιριάζει πολύ καλά στον τρόπο που παίζουμε. Σουτάρει καλά, έχει μέγεθος, είναι σκληρός στα ριμπάουντ και όλα αυτά προκαλούν ενθουσιασμό για τον τρόπο που παίζουμε μπάσκετ στο Σακραμέντο. 

Οπότε θα αφήσουμε να τελειώσει η σεζόν και στη συνέχεια θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Προφανώς μας ιντριγκάρει η περίπτωση του, κάναμε ένα trade για να πάρουμε τα δικαιώματα του πέρσι. Αυτή είναι η 4η ή 5η φορά που κάποιος από τον οργανισμό έρχεται για να τον δει. Θα περιμένουμε όμως το τέλος της χρονιάς πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση. 

Μας αρέσει να ανοίγουμε το παρκέ και να σουτάρουμε τρίποντα, παίζουμε πολύ γρήγορα και θεωρώ ότι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός στο ΝΒΑ και σε υψηλό επίπεδο. Ειδικά με τη σκληράδα του, δεν φοβάται καθόλου και λατρεύω αυτό το στοιχείο σε εκείνον»