Do or die: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την... παράταση ή το «αντίο»

Do or die: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την... παράταση ή το «αντίο»

Νίκος Καλαμπάκας 08:53 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 17.05.2024

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ στις 19.45 θέλοντας να ισοφαρίσει τη σειρά τους και να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για την πρόκριση. Στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κάνει το 2-2 με τη Μακάμπι και να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ προκειμένου να «τσεκάρει» εκεί το εισιτήριό του για το Βερολίνο!

Δύσκολες αποστολές για Ολυμπιακός και Παναθηναϊκό AKTOR απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι αντίστοιχα. Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού θα ψάξουν τη νίκη για να ισοφαρίσουν τη σειρά και να την πάνε σε 5ο παιχνίδι.

Μετά τα επεισοδιακά τρίτα παιχνίδια τους, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός καλούνται απόψε να δώσουν αγώνες επιβίωσης. Μπαρτσελόνα και Μακάμπι προηγούνται στις σειρές με 2-1 και παίζουν απόψε το... match ball.

Η αρχή γίνεται στο ΣΕΦ στις 19.45. Ο Ολυμπιακός μετά το... σοκ της ήττα στην παράταση με τις βολές του Πάρκερ, θα επιδιώξει να κάνει το 2-2 και να τα παίξει όλα για όλα μέσα στη Βαρκελώνη.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα καλούνται να δείξουν τον χαρακτήρα τους, απέναντι στους μπλαουγκράνα που ήρθαν στον Πειραιά και επανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας.

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν έχει πατήσει παρκέ στη σειρά και άπαντες περιμένουν να δουν αν θα προσφέρει απόψε τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Πειραιά.

Στις 21.45 ξεκινάει η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να ισοφαρίσει τη Μακάμπι. Οι πράσινοι είδαν τους Ισραηλινούς να επικρατούν δύσκολα στο game 3, το οποίο ήταν άκρως επεισοδιακό, όπως άλλωστε και όλη η σειρά.

Η ομάδα του Ισραήλ αναμένεται να έχει ακόμα περισσότερο κόσμο στο πλευρό της, σε μια σειρά που έχει πάρει... φωτιά από το πρώτο κιόλας game της, με ανακοινώσεις από την πλευρά των πρασίνων για τις διαιτησίες των αγώνων.

Για τους πράσινους δεν θα αγωνιστεί ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ενώ για τη Μακάμπι όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει ο Ουέιντ Μπόλντγουιν.