Μπαρτζώκας: «Δύσκολο να προβλέψουμε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε - Ο Μίροτιτς πάντα βρίσκει τον τρόπο του» (vid)
i

©InTime

Μπαρτζώκας: «Δύσκολο να προβλέψουμε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε - Ο Μίροτιτς πάντα βρίσκει τον τρόπο του» (vid)

Sportal newsroom 19:07 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 16.10.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 21:45, Novasports 4HD) για την 3η αγωνιστική της Euroleague

Μπορεί η Αρμάνι Μιλάνο να έχει δώσει λιγότερα παιχνίδια από τον Ολυμπιακό, αλλά στην αναμέτρηση της Τρίτης (17/10, 21:45, Novasports 4HD) ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως εξήγησε κατά την αναχώρηση της αποστολής στο αεροδρόμιο περιμένει ομαδικό πνεύμα και το μέταλλο του νικητή που έχει η ομάδα του.

«Σίγουρα είμαστε λιγότερο φρέσκοι από την Αρμάνι, έπαιξαν μόνο ένα παιχνίδι το Σάββατο, δεν έπαιξε πριν με την Μακάμπι και είχαν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Να μην περιαυτολογήσουμε, εμείς πάντα έχουμε προσδοκίες και απαιτήσεις όπου παίζουμε να κερδίζουμε, αλλά παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει χτιστεί για να πάει μακριά στην Ευρωλίγκα, με έμπειρο προπονητή και ικανό και έμπειρο ρόστερ. Πάντα παίζει με ξεχωριστή ενέργεια μέσα στο «Φόρουμ». Εμείς πρέπει να κάνουμε καλό ομαδικό παιχνίδι, με αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά», υποστήριξε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Και συνέχισε: «Πρέπει να περάσουμε λίγο αυτό το διάστημα, καθώς ο Σίκμα θα παίξει, ο Γκος μάλλον όχι, αν και έρχεται μαζί μας στην αποστολή, αλλά γενικά όλοι πάμε με μία προπόνηση και είναι λίγο δύσκολο να προβλέψεις σε τι κατάσταση θα βρεθούμε. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο, τον οποίο θα τον έχουμε στη συνέχεια, όμως αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία διαδικασία που προσπαθούμε να επιβιώσουμε στα δύσκολα παιχνίδια και στα αποτελέσματα.

Στην Ευρωλίγκα, για ομάδες με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, πάντα η νίκη είναι το ζητούμενο, αλλά εγώ από την πλευρά μου και όλοι εμείς που δουλεύουμε στην ομάδα, σιγά – σιγά προσδοκούμε να βελτιωθούμε και αγωνιστικά. Είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, οι τραυματισμοί μας γύρισαν λίγο πίσω, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και πιστεύουμε πως όταν είμαστε μαζί θα είμαστε πραγματικά καλοί».

Σε ό,τι αφορά στα σημεία που θα δοθεί έμφαση αμυντικά απέναντι στην ιταλική ομάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, υπογράμμισε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μίροτιτς είναι ένας παίκτης πολύ μεγάλης αξίας. Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό, είτε παίζει στο «3» είτε στο «4» θα βρίσκει τον τρόπο του, στο «3» ποστάροντας περισσότερο πιο χαμηλούς παίκτες που θα τον μαρκάρουν, είναι καλός στο επιθετικό ριμπάουντ, ξέρει να κινείται χωρίς την μπάλα, Όλη η ομάδα της Αρμάνι είναι πολύ καλή. Αν δούμε την πεντάδα με τον Μίροτιτς στο «3», τον Μέλι στο «4», τον Πόιθρες στο «5», έχει μεγάλο μέγεθος, έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά και κάποιες αδυναμίες, που δεν χρειάζεται να τις πω τώρα, αλλά στοχεύουμε εκεί να χτυπήσουμε».