Η ώρα του Τζέιμς

Μάικ Τζέιμς

Η ώρα του Τζέιμς

Νίκος Καλαμπάκας 08:41 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 12.08.2023

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι τον θέλει, ο Μάικ Τζέιμς λέγεται ότι έριξε μόνος του τις... γέφυρες ώστε να έρθει στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό και κάπως έτσι, ο καπνός που φαίνεται στην ατμόσφαιρα δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε φωτιά.

Ένας παλιός γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα κι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ που αγωνίζονται στην Ευρώπη, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού προκειμένου να ενισχυθεί στην περιφέρειά του.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν δει με πολύ καλό μάτι την προοπτική του παίκτη από τις ΗΠΑ. Ο Τζέιμς έχει εμπειρία τόσο από τα ευρωπαϊκά παρκέ, όσο και από αυτά της χώρας μας, αφού στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες του Κολοσού Ρόδου και του Παναθηναϊκού.

Οι γέφυρες του Τζέιμς και ο δρόμος του Ολυμπιακού

Ο Μάικ Τζέιμς τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Μονακό, μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Euroleague και συνεχώς προσπαθεί να βελτιώνεται. Πριν περίπου ένα μήνα το συμβόλαιό του ανανεώθηκε αυτόματα έως το καλοκαίρι του 2024, αφού καμία ομάδα του ΝΒΑ δεν ενεργοποίησε το buy out.

Λίγες μέρες μετά, οι Γάλλοι ρίχνουν τη... βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ανακοινώνουν την απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ και όλος ο οργανισμός αρχίζει να ονειρεύεται. Ο ίδιος ωστόσο δεν βλέπει με καλό μάτι την κίνηση αυτή, αφού είναι δεδομένο ότι η έλευση ενός σούπερ σταρ σαν τον νέο του συμπαίκτη, θα μειώσει τον χρόνο συμμετοχής του ίδιου.

Ούτως ή άλλως οι σχέσεις του με τον κόουτς Ομπράντοβιτς είχαν μπει στον πάγο, αφού στην περσινή σεζόν οι διαφωνίες τους ήταν πολλές και έντονες. Ο Κέμπα ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το ξενέρωμα του Αμερικανού πόιντ γκαρντ και κάπως έτσι έρχεται η ώρα που ο ίδιος ξεκινάει να ψάχνεται!

Ο μάνατζέρ του ρωτάει πολλές ομάδες αν ενδιαφέρονται για τον πελάτη του, ο Ολυμπιακός εκφράζει ενδιαφέρον όμως το... μπαλάκι αυτόματα περνάει στον παίκτη. Οι ερυθρόλευκοι ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν μιλάνε με αθλητές που δεσμεύονται από ομάδες.

Έτσι έχει φτάσει η ώρα του Τζέιμς να δράσει. Ο ίδιος πρέπει να πείσει τη Μονακό πως το συμφέρον τόσο της ομάδας, όσο και του ίδιου, είναι να αποχωρήσει από το Πριγκιπάτο. Ο Ολυμπιακός του προσφέρει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και την ευκαιρία να ενσωματωθεί σε ένα σύνολο έτοιμο και να προσθέσει απλά την πινελιά του.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν από μόνοι τους την ομάδα του Πριγκιπάτου, οπότε αυτό είναι δουλειά του παίκτη, εφόσον επιθυμεί να αλλάξει φανέλα. Λέγεται ότι ο ίδιος έχει ήδη πιέσει τη διοίκηση ώστε να δώσει το «οκ» και να γίνει η μεταγραφή. Εκείνος πάντως, αν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ ενεργός στα σόσιαλ μίντια, τον τελευταίο καιρό κάνει λίγες και μετρημένες αναρτήσεις.

Το μέλλον του είναι ρευστό στη Μονακό, όμως η υπόθεση είναι δύσκολη. Ομάδα και παίκτης επιθυμούν να συνεργαστούν και πλέον τη μπαγκέτα την κρατάει ο ίδιος και ηΜονακό. Το τι θα συμβεί, θα το ξέρουμε στο άμεσο μέλλον. Λέγεται πως όποια απόφαση θα παρθεί, θα παρθεί σύντομα.

Διασκεδάζει με τη φημολογία ο Τζέιμς: «Ο Σλούκας είναι το λιγότερο πέντε μήνες μεγαλύτερός μου»
EUROLEAGUE

18:24 - 10.08.2023

Διασκεδάζει με τη φημολογία ο Τζέιμς: «Ο Σλούκας είναι το λιγότερο πέντε μήνες μεγαλύτερός μου»

Οι φίλοι του Ολυμπιακού προσέγγισαν τον Μάικ Τζέιμς και έπιασαν μαζί του κουβέντα στα social media. Τον σύγκριναν με τον Κώστα Σλούκα και ο Αμερικανός γκαρντ είπε πως «είμαστε διαφορετικοί παίκτες», ενώ θύμισε πως «είναι και μεγαλύτερός μου».

Οι φίλοι του Ολυμπιακού κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, όπως και ο ίδιος ο Τζέιμς. Κανείς δεν θέλει άλλωστε να εργάζεται σε ένα περιβάλλον που δεν τον γεμίζει...