Οι αριθμοί το λένε ξεκάθαρα: Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ / © tourette photography

Οι αριθμοί το λένε ξεκάθαρα: Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:44 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 14.04.2023

Ο Ολυμπιακός ξεχώρισε στην φετινή Euroleague και το Sportal σας παραθέτει τα νούμερα που αποδεικνύουν ότι οι Πειραιώτες δικαίως τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας.

Η κορυφή της κανονικής διάρκειας της Euroleague είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, ελληνική!

Ο Ολυμπιακός σκόρπισε στους πέντε ανέμους σχεδόν κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του, με την ομάδα του Πειραιά να τελειώνει τη σεζόν με 24-10 και να κατακτά την πρώτη θέση, χωρίς κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει την υπεροχή του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε την καλύτερη αξιολόγηση από κάθε άλλη, με 103 βαθμούς ανά αγώνα, ηγείται ολόκληρης της Euroleague στις ασίστ με 21.8 κατά μέσο όρο, ενώ και στα κλεψίματα βρίσκεται στην πρώτη θέση με 7.7. Παράλληλα με τους 84 πόντους είναι στην πέμπτη θέση ολόκληρης της λίγκας. Το πιο σημαντικό νούμερο όμως είναι αυτό που θα σας παραθέσουμε στη συνέχεια.

Με παθητικό ΜΟΛΙΣ 75.8 πόντους ανά αγώνα, ο Ολυμπιακός είναι η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ομάδα ολόκληρης της Euroleague, καθώς καμία άλλη δεν έχει πιάσει τέτοιο νούμερο, με τη δεύτερη Μπαρτσελόνα να δέχεται σχεδόν 77 ανά ματς. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Κατά μέσο όρο ο Ολυμπιακός κερδίζει τους αντιπάλους του με 8.2 πόντους διαφορά, νούμερο που τον φέρνει ξανά στην κορυφή ολόκληρης της λίγκας, αφού καμία άλλη ομάδα δεν κατόρθωσε κάτι αντίστοιχο. Η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα που σε αυτό τον τομέα είναι στους 6.2 πόντους διαφορά ανά αγώνα είναι αρκετά πιο πίσω, καθώς δεν είναι το ίδιο συνεπής με τον Ολυμπιακό στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα για τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον, έχει διαλύσει την στατιστική και πάει ολοταχώς για τον τίτλο του MVP της Euroleague.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει υπερασπιστεί την έδρα του καταπληκτικά. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει 3 ματς στο ΣΕΦ (με Ερυθρό Αστέρα, Βαλένθια και Μονακό), όμως αυτό το νούμερο τον φέρνει δεύτερο με ρεκόρ 14-3 στο ΣΕΦ. Μόνο η Μακάμπι του 15-2 είναι πιο πάνω από τους Ερυθρόλευκους!

Φυσικά έχει κατακτήσει την κορυφή και στα «διπλά» με 10 σε 17 παιχνίδια (ίδιο νούμερο με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα).

Όπως δείχνουν ξεκάθαρα λοιπόν οι αριθμοί, ο Ολυμπιακός είναι αδιαμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα της Euroleague και δικαίως τερμάτισε πρώτος. Πρέπει τώρα να το δείξει και στα playoffs…