Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι στο ΣΕΦ για την πρωτιά και το γόητρο!
i

Βεζένκοφ / © Intime

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι στο ΣΕΦ για την πρωτιά και το γόητρο!

Sportal newsroom 08:30 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 05.12.2022

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (5/12) στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Basket League με τους δύο αντιπάλους να θέλουν τη νίκη και μόνο αυτή!

Το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» για τη φετινή σεζόν περιμένουν με ανυπομονησία οι φίλοι του μπάσκετ! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε το βράδυ (19.15, ΕΡΤ3, sportal.gr) έχοντας στο μυαλό τους τη νίκη που ίσως τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs. 

Μετά τον τελικό του Super Cup που βρήκε νικητή τους Πειραιώτες, οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα η μια στην άλλη. Ο Ολυμπιακός μετράει 32 σερί αγώνες αήττητος στο πρωτάθλημα αφού από πέρυσι δεν έχει φύγει ποτέ με σκυμμένο το κεφάλι (τελευταία τους ήττα στις 22 Νοεμβρίου 2021 από τον αποψινό τους αντίπαλο), ενώ παράλληλα έχουν χτίσει ένα σερί 8-0 στις μονομαχίες τους με τους  «πράσινους». 

Από την πλευρά της η ομάδα του Ράντονιτς έχει ισχυρό κίνητρο κόντρα στους πρωταθλητές, αφού μετά την εκθρόνισή της από την κορυφή, θέλει να στείλει μήνυμα ότι φέτος επιστρέφει δυναμικά. Ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να ρολάρει και άφησε πίσω τις κακές εμφανίσεις του ξεικνήματος της σεζόν, θέτοντας τις βάσεις για κάτι καλό. Στην Euroleague έχει κάνει το restart που ήθελε, παίρνοντας τα τρία τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Βίρτους, Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις και πλέον θα επιχειρήσει να βάλει δύσκολα και στον Ολυμπιακό που από πέρυσι του έχει πάρει τον αέρα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Το αυριανό ντέρμπι θα είναι το 203ο από καταβολής Α1. Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αγώνων αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο ως γηπεδούχος. Πάντως, η τελευταία εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού για την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος ήταν εκείνη της περιόδου 2016-17 όταν επικράτησε με το ευρύ 88-63. Ο Παναθηναϊκός νίκησε σε εκείνα της σεζόν 2017-18 (68-71) και της σεζόν 2021-22 (76-81) ενώ ενδιάμεσα το ματς της περιόδου 2018-19 κρίθηκε υπέρ του στα χαρτιά. 

Στις πιο πρόσφατες συναντήσεις των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, από τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ματς του Νοέμβριο του 2021, ο Ολυμπιακός σημείωσε οχτώ διαδοχικές επιτυχίες απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο του σε όλες τις διοργανώσεις. Μία για την κανονική περίοδο της περσινής Basket League, τρεις για τους τελικούς των πλέι οφ της, δύο για την Ευρωλίγκα, μία στον τελικό Κυπέλλου και μία στον τελικό του Super Cup.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης

Με τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο κομμάτι των διαιτητών. Απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ το παιχνίδι θα διευθύνουν οι Πιτσίλκας, Κάρδαρης και Θεονά.