Παπανικολάου: «Η τρίτη περίοδος ήταν το κλειδί»
i

© Intime

Παπανικολάου: «Η τρίτη περίοδος ήταν το κλειδί»

Sportal newsroom 00:32 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 08.06.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου επικεντρώθηκε στην τρίτη περίοδο του δεύτερου τελικού της Basket League και σημείωσε ότι η άμυνα της ομάδας του Πειραιά ήταν καθοριστική.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Basket League. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 92-86 του Παναθηναϊκού και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά το φινάλε του δεύτερου τελικού στο ΣΕΦ, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε ότι κλειδί του αγώνα ήταν η τρίτη περίοδος. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά στάθηκε και στην άμυνα.

«Η τρίτη περίοδος ήταν το κλειδί σήμερα, βγήκαμε πάρα πολύ δυνατά από το ημίχρονο, θέσαμε τις βάσεις για να κρατήσουμε έναν καλό ρυθμό και με τη βοήθεια του κόσμου να φτάσουμε σε μία σημαντική νίκη», σημείωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Για το ποιο ήταν το πλάνο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού σχολίασε: «Η ίδια δυνατή άμυνα που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι, αυτό θέλαμε να παρουσιάσουμε και σήμερα. Η δυνατή μας άμυνα είναι ένα κλειδί που μπορεί να μας φέρει στην κατάκτηση του τίτλου και μέχρι τώρα έχουμε κάνει δύο εξαιρετικές προσπάθειες αμυντικά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι ο Παναθηναϊκός δεν βάζει πόντους. Προφανώς έχει ταλαντούχους παίκτες, πολύ καλούς παίκτες, αλλά το θέμα είναι πόσο δύσκολο τους το κάνεις να βρουν αυτούς τους πόντους».

Ο Κώστας Παπανικολάου ρωτήθηκε και για τον τρόπο που ο Ολυμπιακός αμύνεται σε Ναν και Σλούκα. «Ο Ναν κι ο Σλούκας είναι δύο πολύ κομβικοί επιθετικοί του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι τους. Προφανώς μεγάλο κομμάτι του σκάουτινγκ κι αυτού που θέλαμε να κάνουμε έχει να κάνει με αυτούς τους δυο παίκτες, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά περιφερειακά, που υποστηρίζουν την ομάδα, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί παίκτες και δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε, ότι δεν μπορούν να μας πληγώσουν. Γίνεται μία συνολική προσπάθεια από όλη την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει μία πολύ καλή βάση, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι. Έχουμε συνέχεια, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κι εκεί επικεντρωνόμαστε τώρα», απάντησε ο Έλληνας φόργουορντ.

Γιατί ο Αταμάν δεν πήρε challenge στην φάση με τον Κάνααν (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

00:09 - 08.06.2024

Γιατί ο Αταμάν δεν πήρε challenge στην φάση με τον Κάνααν (vid)

Η φάση με το λέι απ του Αϊζάια Κάνααν που σκόραρε στη λήξη της επίθεσης του Ολυμπιακού έφερε πολλά παράπονα από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, με τον Εργκίν Αταμάν να μην μπορεί να πάρει challenge. Διαβάστε το γιατί.

Για την επίθεση του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε: «Έχουμε κι εμείς ταλαντούχους παίκτες, παιδιά που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Αντίθετα σε αυτό που σχολιάζετε όλη τη χρονιά, ότι επιθετικά δεν είμαστε καλή ομάδα, νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορούμε να φτάσουμε στους 80, στους 90, στους 100, μπορούμε να φτάσουμε σε αυτά τα σκοραρίσματα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είναι δυνατή η άμυνά μας. Γιατί από εκεί ξεκινάει όλη η βάση του κορμού του παιχνιδιού μας κι από εκεί βρίσκουμε τη ψυχολογία και στην επίθεση».

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός... 2-0 σε επεισοδιακό φινάλε στο ΣΕΦ με Σλούκα, Κάνααν και Αταμάν!