«Βράζουν» στον Ολυμπιακό με τη διαιτησία και τις συνθήκες του τρίτου τελικού - Στο μπάσκετ θέλει να εστιάσει ο Μπαρτζώκας

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

©Intime

«Βράζουν» στον Ολυμπιακό με τη διαιτησία και τις συνθήκες του τρίτου τελικού - Στο μπάσκετ θέλει να εστιάσει ο Μπαρτζώκας

Νίκος Καλαμπάκας 10:17 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 11.06.2024

Οι τελικοί της Basket League έχουν πάρει... φωτιά, αφού μετά το 2-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ τα πνεύματα εντάθηκαν ακόμα περισσότερο.

Σε αγώνες που κρίνονται τίτλοι είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένταση. Η ένταση ωστόσο που παρατηρείται και στους φετινούς τελικούς δεν είναι φυσιολογική. Το μπάσκετ έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού τα... καμώματα προπονητών, παικτών και διοικήσεων το έχουν επισκιάσει.

Την ώρα λοιπόν που άπαντες ασχολούνται με όλα τα... περιφερειακά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να κάνει τους παίκτες του να συγκεντρωθούν στο παρκέ και να σκέφτονται μόνο το μπάσκετ, προκειμένου το βράδυ της Τετάρτης να στεφθούν πρωταθλητές.

Πώς γίνεται όμως μέσα σε όλη αυτή την τοξικότητα κάποιος να εστιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι; Η σειρά από το ξεκίνημά της έχει εξελιχθεί σε ένα ρεσιτάλ... μίσους. Επισκέψεις σε σπίτια διαιτητών, συνεχείς ύβρεις από τις εξέδρες και στις δύο έδρες, παίκτες και προπονητές που στοχοποιούνται και ρίχνουν και καμιά... ψιλή στο παρκέ!

Τα σπορ υπάρχουν για να γεμίζουν τις ζωές μας με συναισθήματα, όχι όμως μίσους. Ανήμερα του αγώνα οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα ρεπορτάζ των ομάδων πρέπει να γίνονται αστυνομικοί και δικαστικοί συντάκτες προκειμένου να μεταφέρουν πληροφορίες για εμπλοκή της ΔΕΑΒ και των αθλητικών δικαστών.

Μέσα σε όλο αυτό το χάος, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο μπάσκετ και να κάνει τη μια νίκη που του απομένει ώστε να πάρει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά του. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι παραβλέπουν τα όσα γίνονται. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ μετά το τέλος του αγώνα του ΟΑΚΑ, δίνει το στίγμα για τα όσα σκέφτονται. Ο Ολυμπιακός έχει παράπονα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τα εκφράσει με τον ακραίο τρόπο που το κάνει η αντίπαλη ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι η διαιτητική τριάδα του τρίτου αγώνα δεν είχε καλή απόδοση και ευελπιστούν το φαινόμενο αυτό να μην παρατηρηθεί και μέσα στο ΣΕΦ. Εκεί όπου σε μια μέρα θα κριθεί ο τίτλος. Για τον λόγο αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα απαντήσει ποτέ στις δηλώσεις του Αταμάν, οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να δώσουν όλη την ενέργεια στο παρκέ και η διοίκησή τους θα κάνει όσα χρειάζεται προκειμένου να φροντίσει η κατάσταση να μείνει σε αθλητικά πλαίσια.

Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας υπάρχει απογοήτευση για το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ, όμως ο αντίπαλος τους οδηγεί στον πόλεμο...