Η τιτανομαχία του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ
i

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης/©ΙΝΤΙΜΕ

LIVE Η τιτανομαχία του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:45 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 20.01.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης σχολιάζει από το ΣΕΦ την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Ρεάλ για την 20η αγωνιστική Euroleague. Το κείμενο ανανεώνεται διαρκώς...

●Απόλυτη κυριαρχία για τον Ολυμπιακό, που έκανε ένα πάρτι κόντρα στη Ρεάλ! 73-60 τελικό σκορ και ερυθρόελυκος θρίαμβος στο ΣΕΦ!

●Τα είπαμε για τον Μπλακ, αλλά θα τα ξαναπούμε. Σπουδαία πραγματικά δουλειά από τον Αμερικανό, ο οποίος παίζει άμυνα ακόμα και στην περιφέρεια! Κερασάκι στην τούρτα το καλάθι και φάουλ του για το 69-54 στο 38'

●Σταθερά διψήφιο το προβάδισμα του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Στο 65-50 πλέον το σκορ στο 16'

●Αποκάλυψη ο Μπλακ. Εκπληκτικός σε άμυνα και ριμπάουντ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έχει βάλει δύσκολα στον Ταβάρες.

●Χαμηλό σκορ, πολύ ξύλο (μπασκετικό πάντα), όμως ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει πρόβλημα, κρατώντας άνετα το +10

●Ο Ολυμπιακός διέλυσε με την άμυνά του την Ρεάλ, η οποία για ακόμα ένα δεκάλεπτο έμεινε πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό. Εάν δεν υπήρχε και μια αδράνεια στο τέλος του δεκαλέπτου, τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα, όμως ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο με το υπέρ του 54-44

 ●Ουόκαπ και Βεζένκογ μπήκαν στην εξίσωση και ο Ολυμπιακός εκτόξευσε την διαφορά στους +12, με την Ρεάλ να μην βρίσκει λύσεις στην άμυνα προσαρμογών των γηπεδούχων.

●Ο Ολυμπιακός έφτασε άμεσα στο +10, όμως η Ρεάλ επέστρεψε και μείωσε άμεσα, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Πειραιωτών.

●Υπέροχη επίθεση από τον Ολυμπιακό και μεγάλο καλάθι του Ουόκαπ στην εκπνοή του ημιχρόνου! Στο +8 με 36-28 ο Ολυμπιακός στην ανάπαυλα. 

●Ο Έντι Ταβάρες παραμένει ο πονοκέφαλος του Ολυμπιακού, με τον Ουόκαπ να είναι αυτός της Ρεάλ.

●Τα θέματα στην επίθεση παραμένουν, με τον ΜακΚίσικ να είναι εκείνος που δίνει λύσεις στις τελευταίες φάσεις. Γενικά πάντως πολύ χαμηλό σκορ και από το τις δύο ομάδες 29-26, 17').

●Η λύση για τον Ολυμπιακό είναι ο Κώστας Σλούκας. Από την άλλη ο Έλληνας γκαρντ χρειάζεται ανάσες και σωστά άφησε για λίγο την θέση του στον Ουόκαπ.

●Η επίθεση του Ολυμπιακού έχει κολλήσει, με την Ρεάλ να βρίσκει έτσι τον τρόπο να περάσει μπροστά, κάνοντας το 21-22 στο 14'

● Τέλος πρώτου δεκαλέπτου με τον Ολυμπιακό μπροστά με 19-15

● Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός έχει ήδη 8 πόντους και οδηγεί την ομάδα του Πειραιά (19-12, 9'), με την Ρεάλ να μην έχει καταφέρει να αναχαιτίσει τον Αμερικανό. 

● Ο Βεζένκοφ επιθετικά δεν έχει βρει τα πατήματά του, όμως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Από την άλλη, ο Ταβάρες συνεχίζει τον... χαβά του για την Ρεάλ!

● Ο Ταβάρες δείχνει από νωρίς το πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι της Ρεάλ, όντας το επίκεντρο σε άμυνα και επίθεση για την Βασίλισσα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός παραμένει μπροστά στα πρώτα λεπτά με 9-8 (5').

● Το ΣΕΦ είναι κατάμεστο, με τους φιλάθλους να εξαφανίζουν με συνοπτικές διαδικασίες τα εισιτήρια και να δημιουργούν από νωρίς μια καυτή ατμόσφαιρα.

● Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εδώ όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ για την 20η αγωνιστική της Euroleague! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, την ώρα που η Ρεάλ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ουίλιαμς - Γκος, Αμπάλδε και Ροντρίγκεθ. Οι Πειραιώτες είναι στο 12-7, με την Ρεάλ να βρίσκεται από πάνω, ούσα στο 13-6.