Η Παρτίζαν έδειξε ήθος κι αποθέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση

Η απονομή της Ρεάλ Μαδρίτης

i

© Intime

Η Παρτίζαν έδειξε ήθος κι αποθέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:02 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 21.05.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό και πανηγύρισε τον τίτλο της Euroleague, ενώ μία από τις ομάδες που αποθέωσαν τη «Βασίλισσα» για την κατάκτηση ήταν η Παρτιζάν.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τέταρτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο, καθώς ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 78-79, χάρη στο απίστευτο σουτ του Σέρχιο Γιουλ. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε, με αποτέλεσμα να «αυτοκτονήσει».

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι «επτάψυχη» και απέδειξε πως έχει ίσως την πιο βαριά φανέλα από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Τι κι αν βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο σε όλη τη διάρκεια του μεγάλου τελικού, η ομάδα του Τσους Ματέο βρήκε τα ψυχικά αποθέμα και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, με τον Σέρχιο Γιουλ να «μιλάει» την πιο κρίσιμη στιγμή. Το σουτ του εμβληματικού γκαρντ της Ρεάλ υπέγραψε το 11ο ευρωπαϊκό τρόπαιο των Μαδριλένων, αλλά ταυτόχρονα και την πιο όμορφη μπασκετική ιστορία.

Μία από τις ομάδες που αποθέωσαν τη «Βασίλισσα» ήταν η Παρτίζαν. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Σερβίας έβγαλε το... καπέλο στους Ισπανούς και με ένα φοβερό μήνυμα στο twitter έδωσε τα συγχαρητήριά της: «Δείξατε τρομερό χαρακτήρα και δώσατε το παράδειγμα σε όλους μας για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μία ομάδα αν το πιστεύει ως το τέλος» αναφέρει το συγχαρητήριο μήνυμα της Παρτιζάν προς τη «Βασίλισσα».

Να θυμίσουμε, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ρεάλ ενώ ήταν μπροστά με 2-0 νίκες σε μια σειρά που σηκώνει πολλή κουβέντα, ειδικά μετά το Game 2, το ξύλο και τις αποβολές.