Τι είπε ο Μπαρτζώκας στους παίκτες του μετά τον χαμένο τελικό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Τι είπε ο Μπαρτζώκας στους παίκτες του μετά τον χαμένο τελικό

Νίκος Καλαμπάκας 08:46 - 22.05.2023

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στην Euroleague, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέλνει μήνυμα ανασύνταξης μιλώντας στους παίκτες του.

Στο Final 4 του Κάουνας ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τίτλου του στην Euroleague. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια και το γεγονός πως βρισκόταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του μεγάλου τελικού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Γιουλ «μίλησε» στο φινάλε και έδωσε στην ομάδα του Τσους Ματέο το τρόπαιο.

Η απογοήτευση, με το πέρας του 78-79 στην Zalgirio Arena, ήταν έκδηλη στις τάξεις των Πειραιωτών, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του. Αυτό γιατί στον ορίζοντα υπάρχουν τα πλέι οφ της Basket League, με τον στόχο του πρωταθλήματος να παραμένει ορθάνοιχτος.

Ο Έλληνας προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τους είπα επειδή όλα τα πρόσωπα ήταν... στο πάτωμα, να σηκώσουν το κεφάλι και να είναι περήφανοι για το μπάσκετ που παίξαμε όλη τη σεζόν. Δεν είχαμε τύχη σήμερα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι, κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε αυτήν την κυριαρχική σεζόν, δε θέλω να μετράω μπάτζετ.

Όλοι θέλουν το καλό σου, αρκεί να μην είναι καλύτερο από το δικό τους

Όλοι θέλουν το καλό σου, αρκεί να μην είναι καλύτερο από το δικό τους

Ο Ολυμπιακός έχει ακούσει τους αντιπάλους τους τα τελευταία χρόνια να μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Να τον χαρακτηρίζουν ομάδα - πρότυπο, φαβορί, την κορυφαία της Ευρώπης. Αλλά κανείς τους δεν ήταν διατεθειμένος να τον δει να γεύεται το καλύτερο σε ένα Final 4, σε έναν τελικό. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Παρουσιάσαμε μία δεμένη ομάδα, είχαμε τρομερούς αριθμούς και κερδίσαμε αρκετά παιχνίδια αλλά ήμασταν άτυχοι στο τελευταίο. Τους είπα ότι έχουμε έναν τίτλο ακόμα το πρωτάθλημα, έχουμε κερδίσει ήδη δύο. Θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο».