Όταν ξύπνησε ο Ολυμπιακός ήταν αργά...

Ολυμπιακός - Ρίγα

i

Eurocup Women / FIBA

Όταν ξύπνησε ο Ολυμπιακός ήταν αργά...

Νίκος Καλαμπάκας 20:28 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 17.10.2023

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Ρίγα για τη 2η αγωνιστική του Eurocup Women σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν απόλυτα στο 2ο ημίχρονο και οι γηπεδούχες έτρεχαν στο 2ο να τις προλάβουν...

Την πρώτη του ήττα στο φετινό Eurocup Women γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχτηκαν τη Ρίγα και αιφνδιάστηκαν από το φοβερό ξεκίνημα της ομάδας της Λιθουανίας, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, όμως τα βρήκε σκούρα στις δύο τελευταίες περιόδους. Η διαφορά που είχαν πάντως οι Λιθουανές από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν δύσκολο να καλυφθεί κι έτσι έφυγαν νικήτριες από το ΣΕΦ με σκορ 77-68.

Για τις Ελληνίδες η Χριστινάκη αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ με 18 πόντους, ενώ έναν λιγότερο σημείωσε η Βίτολα. Για τις νικήτριες η Κλαβέ έβαλε 18 και 17 η Λαμπέρτ.

Η Ρίγα ξεκίνησε τον αγώνα με 2/2 τρίποντα, κόβοντας από νωρίς τον... βήχα των γηπεδούχων, ενώ σε όλο το παιχνίδι η ανωτερότητά της ήταν εμφανής. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τις φιλοξενούμενες στο +10 (14-24), ενώ στο δεύτερο η ψαλίδα άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα. Η Ρίγα είχε βρει ρυθμό, ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος κι έτσι στο 20' το σκορ ήταν στο 28-45.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να ανατρέψει την κατάστασή του και στην 3η περίοδο οι παίκτριες του Νίκλα μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ. Στηριζόμενες στην άμυνά τους, οι παίκτριες του Ολυμπιακού έριξαν τη διαφορά στους 10 πόντους, όμως η Ρίγα δεν πτοήθηκε και στο τέλος του δεκαλέπτου είχε πάει τη διαφορά ξανά στο +15 (46-61).

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικός, πίεσε με λύσσα τις αντιπάλους του, όμως το μόνο που κατέφερε ήταν να ρίξει την τιμή της διαφοράς, με το τελικό 68-77 να υποχρεώνει την ομάδα του Πειραιά στην πρώτη της ήττα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε 4 λεπτά οι ψηλές του Ολυμπιακού χρεώθηκαν με 5 φάουλ. Τρία σφύριξαν στη Βίτολα και 2 στη Μόρισον, σε ένα ματς που ήταν το ντεμπούτο της ρέφερι Μπόγκνα Μποτκοβίσκα. Αυτό αποδιοργάνωσε τον Ολυμπιακό που δεν βρήκε ρυθμό στα δύο πρώτα δεκάλεπτα!

Δεκάλεπτα: 14-24, 28-45, 46-61, 68-77