Στο Λαύριο ο Πετρούσεφ, βλέπει Ολυμπιακό από κοντά

Στο Λαύριο ο Πετρούσεφ, βλέπει Ολυμπιακό από κοντά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:43 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 02.12.2023

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ βρέθηκε στο Λαύριο και παρακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν εκτός αποστολής των αγώνα για την ένατη αγωνιστική της Basket League.

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ βρέθηκε μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού στο Λαύριο. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν τον σύλλογο της Λαυρεωτικής για την ένατη αγωνιστική της Basket League πριν τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. 

Ο Σέρβος ψηλός, που αποτελεί το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, αναμένεται να μπει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα - ανάλογα με την κατάστασή του - είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς με τη Ρεάλ. 

© Intime

Πετρούσεφ: «Είμαι περισσότερο 4άρι – Αυτά μου είπε ο Μπαρτζώκας»

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ μίλησε στη NOVA για τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους», την θέση που αγωνίζεται, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, τον στόχο της EuroLeague και πολλά ακόμα:

«Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ παθιασμένοι. Πρέπει να περιμένουν ότι κι εγώ θα παίζω με πάθος και ενέργεια. Θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο τεσσάρι. Αλλά μπορώ να παίξω και στο πέντε. Μπορώ να βοηθήσω και στις δύο θέσεις.

Πρόσφατα σκέφτηκα το ενδεχόμενο της Ελλάδας και του Ολυμπιακού, γιατί είναι κορυφαία ομάδα, που παλεύει κάθε χρόνο για τους τίτλους και έχει εξαιρετικούς οπαδούς.

Δεν είχα μιλήσει πριν υπογράψω με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Όταν ήμουν στις ΗΠΑ συζητούσα με τον μάνατζέρ μου για το πού μπορώ να ταιριάξω καλύτερα και αποφασίσαμε ότι η κατάλληλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, γιατί δεν έχουν άλλο παίκτη με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Ο κόουτς μου είπε να μην αγχωθώ. Με τον Βεζένκοφ μιλήσαμε πολύ για τον Ολυμπιακό, μου έδωσε πληροφορίες από πρώτο χέρι και μου εξήγησε τι να περιμένω.

Σίγουρα ανυπομονώ για τα ελληνικά ντέρμπι. Πέρσι έπαιξα πολλά ντέρμπι στη Σερβία και θέλω να συγκρίνω τις εμπειρίες. Είδα κάποια video από τα περσινά ντέρμπι αιωνίων, ελπίζω να μην βγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Όχι δεν μίλησα με τον Βιλντόζα. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται να μιλάμε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού (σσ. γέλια). Μίλησα με κάποιους άλλους παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα, όπως ο Χασάν Μάρτιν και ο Μπεν Μπέντιλ, αλλά δεν μιλάω με παίκτες του Παναθηναϊκού.

Είδα για λίγο τον Μιλουτίνοφ πριν η ομάδα φύγει για το Μονακό. Είναι κυρίαρχος στην EuroLeague από τότε που επέστρεψε. Ανυπομονώ να μοιραστώ το παρκέ μαζί του. Περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί το καλοκαίρι στην Εθνική Σερβίας.

Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ανταγωνίζεται ο Ολυμπιακός, το πόσο physical είναι η ομάδα και ο τρόπος με τον οποίο γυρνάνε την μπάλα για να βρουν τα καλύτερα σουτ. Αυτά είναι χαρακτηριστικά μίας ομάδας που θέλει να κερδίζει. Γιατί να μην κερδίσουμε την EuroLeague; Είναι μία δύσκολη διοργάνωση και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα.

Τους τελευταίους ένα-δύο μήνες έκανα κυρίως ατομικό πρόγραμμα και προσπαθούσα να μείνω σε φόρμα. Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είμαι εντάξει νομίζω, αλλά θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να μπω σε αγωνιστικό ρυθμό.

Θέλω οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έρχονται σε κάθε παιχνίδι και να μας στηρίζουν, όπως κάνουν. Εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα.

Δεν έχω μάθει ακόμα κακές λέξεις στα ελληνικά, νομίζω θα γίνει αυτό. Ξέρω τα βασικά, καλημέρα, καλησπέρα. Ξέρω και μία κακή, αρχίζει από μ...».