Τα λάθη του Ολυμπιακού, η αλλαγή πλάνου της Μπαρτσελόνα και το «καυτό» ΣΕΦ που αποτελεί παράγοντα πρόκρισης

Ολυμπιακός

i

©Intime

Τα λάθη του Ολυμπιακού, η αλλαγή πλάνου της Μπαρτσελόνα και το «καυτό» ΣΕΦ που αποτελεί παράγοντα πρόκρισης

Νίκος Καλαμπάκας 11:01 - 27.04.2024

Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε τη σειρά των playoffs με τον Ολυμπιακό και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι πρέπει να δείξουν το πρόσωπο του πρώτου αγώνα ώστε να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για το Βερολίνο.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο 2ο παιχνίδι της σειράς του με την Μπαρτσελόνα, αφού η εικόνα του δεν ήταν ίδια με αυτή της Τετάρτης 24/4, όταν και κατάφερε να κάνει το Break στην έδρα των αντιπάλων του.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκαν πιο... νευρικοί στο παρκέ, δεν είχαν το καθαρό μυαλό της πης πρώτης αναμέτρησης και μοιραία γνώρισαν την ήττα απέναντι σε μια ομάδα που όλοι περίμεναν ότι θα εβγαζε αντίδραση.

Για να συμβεί αυτό οι Καταλανοί χτύπησαν εκεί που θεωρητικά ο Ολυμπιακός υπερτερεί. Η ρακέτα των ερυθρόλευκων χθες δεν ήταν καλά θωρακισμένη, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους ψηλούς των Καταλανών να γίνουν ο σημαντικότερος παράγοντας της νίκης.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 24 πόντους. Το απίθανο σε αυτό το γεγονός είναι ότι ο πρώην ΝΒΑer, είχε κάνει πάλι το ρεκόρ του απέναντι στον Ολυμπιακό στις 10 Ιανουαρίου.

Ρεκόρ πόντων του Πάρκερ στη νίκη της Μπάρτσα από τον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

00:29 - 27.04.2024

Ρεκόρ πόντων του Πάρκερ στη νίκη της Μπάρτσα από τον Ολυμπιακό

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ βλέπει... κόκκινα και αφηνιάζει αφού στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, ο Αμερικάνος των Καταλανών κατέρριψε το ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα που είχε κάνει κόντρα στους Πειραιώτες!

Ο Βέσελι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους, ενώ ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ με 11. Από τη συγκεκριμένη τριάδα στο πρώτο παιχνίδι οι Ουίλι και Πάρκερ είχαν από 13 πόντους, ενώ ο Βέσελι μόλις 3. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η Μπαρτσελόνα που όλοι περίμεναν να παίξει περισσότερο με την περιφέρειά της, εκεί όπου διαθέτει παίκτες με κρύο αίμα και εξαιρετικούς σουτέρ, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό πηγαίνοντας το παιχνίδι μέσα στο «ζωγραφιστό».

Οι Καταλανοί ευτύχησαν να δουν τον Τόμας Ουόκαπ να ξεκινάει τη σειρά λίγο πιο... χαλαρός από όσο πρέπει. Ο Αμερικάνος γκαρντ δεν είναι στα υψηλά στάνταρ της απόδοσής του, κάτι που φάνηκε και στα δύο ματς. Αυτό αποτυπώθηκε και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο ίδιος έκανε εύκολα λάθη που χάρισαν εύκολους πόντους στους αντιπάλους του, ενώ επιθετικά πήρε άστοχα σουτ που τελικά στοίχισαν στην ομάδα του. Να για να έχει καλύτερη τύχη στο ΣΕΦ η ομάδα του Πειραιά, θα πρέπει να δει σίγουρα τον Ουόκαπ με διαφορετικό πρόσωπο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κάνααν που στο δεύτερο ματς η απόδοσή του κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Ο σουτέρ των Πειραιωτών σημείωσε μόλις 2 πόντους, αφού η Μπαρτσελόνα βρήκε τρόπο να τον κλειδώσει και να τον αφήσει ουσιαστικά εκτός μάχης.

Στα θετικά νέα είναι η άνοδος του Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικάνος τον τελευταίο καιρό είχε μια μικρή πτώση, ωστόσο έδειξε ότι συνέρχεται και στη συνέχεια θα δώσει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του.

Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στη Βαρελώνη πάντως με στόχο να σπάσουν την έδρα των Καταλανών και τα κατάφεραν. Το 1-1 τους δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση, αφού το ΣΕΦ έχει αποδείξει ότι σε τέτοιους αγώνες αποτελεί παράγοντα νίκης. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ΣΕΦ θα αγωνιστεί και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου. Το πόσο έλειψε από την ομάδα φάνηκε στο παιχνίδι της Παρασκευής. Πλέον, πρέπει και ο ίδιος να βγει μπροστά ώστε η ομάδα του να μπορέσει να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Τη συνταγή ο Ολυμπιακός την ξέρει, τη δοκίμασε στη Βαρκελώνη και πέτυχε. Το μόνο που χρειάζεται τώρα που η σειρά μεταφέρεται εντός έδρας, είναι αποφασιστικότητα, καθαρό μυαλό και υπομονή. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για το Βερολίνο. Και ο Ολυμπιακός μπορεί να τον διασχίσει ολόκληρο και να βρεθεί αυτός στη γιορτή του Final 4.