Τι λένε στον Ολυμπιακό για την ατάκα του Σβεντ
i

© Getty Images

Τι λένε στον Ολυμπιακό για την ατάκα του Σβεντ

Sportal newsroom 22:04 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:04 - 04.08.2023

Στην αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός τον προσέγγισε πριν από περίπου μία εβδομάδα προχώρησε ο Αλεξέι Σβεντ, με το όνομά του να προστίθεται από το… πουθενά στη λίστα. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα…

Λίγα βγαίνουν αυτήν την περίοδο από το «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού αναφορικά με την ενίσχυση που επίκειται στις θέσεις των γκαρντ, που είναι και η τελευταία που αναμένεται εν όψει της σεζόν 2023/24. Όχι απλά λίγα, ελάχιστα…

Τις τελευταίες μέρες/εβδομάδες το μοναδικό όνομα που πραγματικά φαίνεται να έχει απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» είναι αυτό του Κέντρικ Ναν, ωστόσο, πρόκειται για μία περίπτωση που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες που οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό στην ίδια την επιθυμία του Αμερικανού γκαρντ να περιμένει μέχρι εσχάτων μία πρόταση από το NBA.

Άλλωστε, όπως διαβάσατε και στο Sportal, η αλλαγή της μανατζερικής του στέγης δεν σημαίνει κάτι επί του πρακτέου για τον Ολυμπιακό ή για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα που ενδεχομένως να εξέταζε την περίπτωσή του.

Παρ’ όλα αυτά, στον Ολυμπιακό έχει διαπιστωθεί ότι κατά κανόνα, τα σίριαλ δεν μετουσιώνονται σε happy end. Αντίθετα, οι υποθέσεις που σκάνε από το… πουθενά κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες, όπως έγινε για παράδειγμα με την υπόθεση του Λουκ Σίκμα.

Μέσα σε αυτή τη… φαινομενική ηρεμία, τα νερά ήρθε να ταράξει όχι ένα απλό ρεπορτάζ, αλλά η δήλωση από το στόμα του ίδιου του αθλητή. Ο λόγος για τον Αλεξέι Σβεντ, που σε συνέντευξη που παραχώρησε (σε πολύ χαλαρό στυλ είναι η αλήθεια), αποκάλυψε ότι η… μπογιά του περνάει ακόμα και στο πλαίσιο αυτό έχει διερευνητικές κρούσεις από την Euroleague και μάλιστα δεν δίστασε να πει το όνομα του Ολυμπιακού.

«Αν θα έπαιζα στην Ευρώπη; Ναι γιατί όχι. Η τελευταία ομάδα που μίλησα ήταν ο Ολυμπιακός, περίπου μία βδομάδα πριν. Θέλω να παίζω εκεί που μου αρέσει, εκεί που νιώθω άνετα, εκεί που η οικογένεια μου περνάει καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Το να «κατέβασε» από το κεφάλι του ο Αλεξέι Σβεντ το όνομα του Ολυμπιακού, είναι αρκετά δύσκολο. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα παιδαρέλι, αλλά για έναν επαγγελματία αθλητή με απίστευτες εμπειρίες και παραστάσεις, που πλέον βαδίζει το 34ο έτος της ηλικίας του.

Άλλωστε, ο Ρώσος μόνο άγνωστος δεν είναι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αφού οι δύο τους είχαν κοινή πορεία στη Χίμκι, οπότε δεν αποκλείεται όντως να υπήρξε μία συζήτηση, έστω και σε επίπεδο διερευνητικής επαφής. Σημειώνεται ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι απλά τυπική, αλλά υπάρχει τεράστια εκτίμηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Σβεντ είχε ζητήσει εξηγήσεις από την τότε διοίκηση της Χίμκι για το γεγονός ότι αποφάσισε την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού.

Από την πλευρά του, πάντως, άνθρωποι του Ολυμπιακού «κατεβάζουν» πάρα πολύ το θέμα, σχεδόν σε επίπεδο διάψευσης, τονίζοντας ότι στα πλάνα τους δεν είναι αυτή τη στιγμή ένας παίκτης τέτοιου στυλ, παρά το γεγονός ότι είναι και σκόρερ και μπορεί να αναλάβει ευθύνες στα δύσκολα.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, τις επόμενες μέρες να δούμε αν τον… καπνό που προκάλεσε σήμερα ο Αλεξέι Σβεντ, ο Ολυμπιακός έχει διάθεση να τον μετουσιώσει σε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον πρώην πλέον παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.