Η μορφή του Ομπράντοβιτς σε graffiti στο Βελιγράδι
i

© Facebook

Η μορφή του Ομπράντοβιτς σε graffiti στο Βελιγράδι

Γιάννης Κουλουμπός • 14:05 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.04.2023

Ο εμβληματικός κόουτς της Παρτίζαν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχει ήδη οδηγήσει την ομάδα στα play offs της Euroleague και δεν εμπνέει μονάχα εντός παρκέ, αλλά ασκεί έντονη επίδραση και εκτός, με τη μορφή του πλέον να κοσμεί ως graffiti τοίχο του Βελιγραδίου.

Αποτελεί εξέχουσα μορφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ το παλμαρέ του είναι πλημμυρισμένο από τίτλους. Ο λόγος για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος απολαμβάνει τον καθολικό σεβασμό από την μπασκετική κοινωνία, αλλά όπως φαίνεται έχει θαυμαστές και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Μάλιστα, η προσωπογραφία του Ζοτς αποτυπώνεται με τη μορφή graffiti σε τοίχο της Βελιγραδίου, μαζί με τον άλλοτε τεχνικό της ομάδας, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος είχε οδηγήσει την Παρτίζαν στο τελευταίο της Final 4, πριν από 13 χρόνια.

Οι φίλοι της Παρτίζαν δεν έχασαν την ευκαιρία να δείξουν την αγάπη τους και την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του Ομπράντοβιτς, μέσω της τέχνης του σπρέι. Ο Σέρβος κόουτς εμφανίζεται στο σχέδιο με το ένα χέρι να χαιρετάει και με το άλλο να δείχνει προς την «ασπρόμαυρη» καρδιά του. Εκλεκτή παρέα στο σκίτσο, ο Βουγιόσεβιτς, ο οποίος αποτελεί πολυαγαπημένη φιγούρα για τους ανθρώπους των «Γκρομπάρι». Αν και έχει περάσει μια 8ετία από την τελευταία φορά που χειριζόταν το τιμόνι της ομάδας, οι αναμνήσεις δεν σβήνουν αλλά διατηρούνται αναλλοίωτες στις μνήμες των σκληροπυρηνικών οπαδών της Παρτίζαν. Εξάλλου, μιλάμε για έναν κόουτς που μετράει συνολικά τέσσερις θητείες στον προπονητικό θώκο της ομάδας του Βελιγραδίου, απολαμβάνοντας τον καθολικό σεβασμό.

Μάνατζερ Βιλντόζα: «Βαρέθηκα να ακούω ότι ο Λούκα πάει στον Παναθηναϊκό»
EUROLEAGUE

11:33 - 13.04.2023

Μάνατζερ Βιλντόζα: «Βαρέθηκα να ακούω ότι ο Λούκα πάει στον Παναθηναϊκό»

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει... ενοχληθεί με τις φήμες και τα σενάρια που αφορούν τον Λούκα Βιλντόζα και ο ατζέντης του, Μάρκο Γέλιτς, μίλησε στο σέρβικο Mozzart Sport και εκδήλωσε την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί και αφορά τον πελάτη του.

Όσο για τον Ομπράντοβιτς, τα λόγια είναι περιττά, αφού μιλούν δυνατότερα οι πράξεις. Ο πολυνίκης προπονητής βρισκόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού για 13 συναπτά έτη (1999-2012) και αποτέλεσε συνώνυμο των «πράσινων» επιτυχιών. Αν απαριθμήσουμε τα μπασκετικά πεπραγμένα του Ζοτς με το «τριφύλλι», τότε θα δούμε ότι αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο για το ράψιμο των πέντε από τα έξι αστέρια της ομάδας, κατακτώντας ισάριθμα τρόπαια Euroleague. 

Ο 63χρονος τεχνικός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα την Μεγάλη Παρασκευή (14/4, 21:30), όπου επιβάλλεται να αφήσει έξω τους συναισθηματισμούς. Όπως και να 'χει, η Stark Arena θα είναι -ως συνήθως- ασφυκτικά γεμάτη, με τους φίλους των Παρτιζάνων να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, προκειμένου να δώσουν πανηγυρικούς τόνους με φόντο την πρόκριση στους «8» της Euroleague.