Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού και κυβέρνησης για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ

i

© Intime

Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού και κυβέρνησης για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ

Ηλίας Λαλιώτης 12:10 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 07.04.2023

Μετά το Πάσχα οι υπογραφές για να περάσει το ΟΑΚΑ στα χέρια του Παναθηναϊκού και επίσημα

Επίσημη μορφή αναμένεται να πάρει άμεσα η συμφωνία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια.

Οι ανακοινώσεις είχαν γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ τον Μάιο του 2022 είχε ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων και η σχετική τροπολογία.

Το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, προέκυψαν κάποια εμπόδια, κυρίως από την πλευρά του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, όπως έκανε και ο ίδιος γνωστό με δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες. Και κυρίως για το θέμα του πάρκινγκ (P5), το οποίο υπήρχε ξεκάθαρα στην τροπολογία που ψήφισε και ο ίδιος και το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί αμέσως μετά το Πάσχα. 

Παναθηναϊκός και μέλη της κυβέρνησης είχαν εκ νέου επικοινωνία τις τελευταίες ώρες και διασφαλίστηκε η οριστική συμφωνία με τους όρους που είχαν δεσμευθεί εξ αρχής οι δύο πλευρές.

Η παράδοση του συνόλου των εγκαταστάσεων στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 10 Ιουλίου.

Θυμίζουμε πως η αρχική συμφωνία περιλάμβανε τους εξής όρους:

  • Παραχωρείται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ (κεντρικό κτίριο), οι βοηθητικοί χώροι που συνδέονται με την εγκατάσταση αυτή, ο κινητός εξοπλισμός, ο περιβάλλοντας χώρος και ο χώρος στάθμευσης Ρ5.
  • Στο δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης των ανωτέρω χώρων από την ΚΑΕ δεν περιλαμβάνονται: 1. οι περίοδοι διοργάνωσης παγκόσμιων και ευρωπαϊκών αγώνων ή πρωταθλημάτων και αγώνων εθνικών ομάδων, καθώς και 2. πέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά έτος, κατ’ επιλογή της διοίκησης του ΟΑΚΑ.
  • Η διέλευση οχημάτων και πεζών από τον δρόμο περιμετρικά του χώρου στάθμευσης παραμένει ελεύθερη.
  • Η ΚΑΕ θα καταβάλει στο ΟΑΚΑ ποσοστό 30% επί των καθαρών εσόδων της που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση της παραχωρούμενης εγκατάστασης.
  • Η ΚΑΕ δεσμεύεται, εντός των πρώτων 12 ετών από την έναρξη ισχύος της διάταξης παραχώρησης, να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 3.000.000€, περιλαμβανομένων και έργων αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης.
  • Η ΚΑΕ υποχρεούται στην τακτική και έκτακτη συντήρηση των πάντων των παραχωρούμενων σε αυτή χώρων – εγκαταστάσεων.