Όταν ο Ασέμ Μάρεϊ, που οδηγεί την Αίγυπτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ

Όταν ο Ασέμ Μάρεϊ, που οδηγεί την Αίγυπτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 19:34 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 31.08.2023

Η Αίγυπτος έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας της Ιορδανίας, έχοντας για ηγέτη έναν παίκτη που απασχόλησε έντονα την ΑΕΚ πριν από μερικά χρόνια, τον Ασέμ Μάρεϊ.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Αίγυπτος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως εξ αρχής το έργο της ήταν πολύ δύσκολο, σε όμιλο στον οποίο δέσποζαν η Λιθουανία και το Μαυροβούνιο. Παρ' όλα αυτά, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με νίκη, κόντρα στο Μεξικό, ενώ στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 έκανε σημαντικό βήμα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι «Φαραώ» επικράτησαν της Ιορδανίας του Ρόντα Χόλις-Τζέφερσον και πλέον κοιτάζουν ακόμα πιο ψηλά, έχοντας κάνει σημαντικό βήμα για να παλέψουν με φόντο την 17η θέση του τουρνουά.

Σε αυτή την προσπάθεια ηγέτης τους είναι ο Ασέμ Μάρεϊ. Ο έμπειρος φόργουορντ είναι, μαζί με τον Πάτρικ Γκάρντνερ που θα λάβει μέρος στο training camp των Μπρούκλιν Νετς και τον Εχάμπ Αμίν, οι τρεις πιο ποιοτικοί παίκτες της ομάδας του Ρόι Ράνα, κάτι που αποτυπώνεται και στο παρκέ.

Κόντρα στους Ιορδανούς μάλιστα, ο 31χρονος άσος έκανε... όργια με 20 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 7/12 σουτ, κυριαρχώντας κοντά στα καλάθια.

Το παρελθόν του μάλιστα παρολίγον να είχε... ελληνικό χρώμα. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι του 2018, όταν και είχε ολοκληρώσει τη σεζόν στην Μπαϊρόιτ, ο Αιγύπτιος άσος αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Εκεί εμφανίστηκε η ΑΕΚ, που με τον Λούκα Μπάνκι στην άκρη του πάγκου της ήθελε να χτίσει ένα νέο ρόστερ.

Οι δύο πλευρές βρέθηκαν σε επαφή, όμως deal δεν υπήρξε. «Θυμάμαι είχαμε επαφές, βρεθήκαμε σε καλό σημείο, αλλά τελικά δεν προχώρησε η υπόθεση. Η ομάδα επέλεξε κάποιον άλλο για τη θέση», είπε αρχικά στο Sportal ο Μάρεϊ, με την Ένωση τότε να επιλέγει τον Τάιλερ Ρόμπερσον, ο οποίος στα μέσα της σεζόν αποχώρησε.

Ο έμπειρος άσος μάλιστα έβλεπε με πολύ θετικό τρόπο την προοπτική της ΑΕΚ και δεν το έκρυψε ούτε τώρα που πέρασαν τα χρόνια. «Φυσικά και ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Είναι ένα ιστορικό κλαμπ και κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε τέτοιες ομάδες. Όμως η υπόθεση δεν προχώρησε», ήταν τα λόγια του.

Πλέον ο Μάρεϊ βρίσκεται στην Κορέα, καθώς αγωνίζεται για λογαριασμό των Changwon LG Sakers, βγάζοντας το... παντεσπάνι του στην Ασία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.