Ουρμπόνας: «Γουίλιαμς – Γκος ή Κάνααν; Δύσκολη απόφαση...»

Ουρμπόνας: «Γουίλιαμς – Γκος ή Κάνααν; Δύσκολη απόφαση...»

Sportal newsroom 19:19 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 18.04.2024

Ο δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας και η ομάδα του συζήτησαν αν χωράει ο Κίναν Έβανς στον Ολυμπιακό και αν πρέπει να αντικαταστήσει κάποιον εκ των Γκος ή Κάνααν η ομάδα του Πειραιά!

Η εμφάνιση του Αϊζάια Κάνααν στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ για την τελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague έδωσε τροφή για σχόλια...

Ο γκαρντ των ερυθρόλευκων τον τελευταίο μήνα δεν είχε πιάσει τα συνηθισμένα στάνταρ στην απόδοσή του και τα στατιστικά του έπαιρναν καθοδική κλίση, ωστόσο κόντρα στην ομάδα της Τουρκίας ο παίκτης του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αυτός που γύρισε τον διακόπτη για τον σύλλογο του Πειραιά και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη.

Η αγωνιστική του μεταμόρφωση λοιπόν σε αυτό το παιχνίδι, έδωσε πάτημα στον δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας και την παρέα του, να μιλήσουν για τον Κάνααν. Ο ίδιος αναρωτήθηκε μάλιστα πόσο εύκολο είναι για τον σύλλογο να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Κάνααν προκειμένου να έρθει ο Κίνας Έβανς στον Ολυμπιακό, όπως έχει ακουστεί.

Η είδηση για τον Έβανς ξεκίνησε από το basketnews, το site δηλαδή του Ουρμπόνας, όμως μετά τις επιδόσεις του Κάνααν κόντρα στην ομάδα της Τουρκίας, το δημοσιογραφικό τιμ του site μπήκε σε σκέψεις:

13:26 - 19.02.2024

Ο Αϊζάια Κάνααν στο Sportal: «Και 10 τρίποντα να χάσω, θα πάρω το 11ο»

O Αϊζάια Κάνααν, κρατώντας στην αγκαλιά του την υπέροχη κόρη του, μίλησε στην κάμερα του Sportal και τον Αχιλλέα Μαυροδόντη μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 69-58 στον τελικό του Final 8 της Κρήτης, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

«Ο Κάνααν έκρινε την αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρ. Η απόδοσή του στο πρώτο δεκάλεπτο και στην παράταση ήταν φοβερή. Ένιωθε αυτοπεποίθηση και έπαιρνε όλα τα σουτ, ευστοχώντας. Ο Ολυμπιακός λατρεύει το παιχνίδι του. Τον έχω πει υποτιμημένο, αφού και στην άμυνα είναι το ίδιο εξαιρετικός όσο και στην επίθεση», αναφέρει ο Ουρμπόνας.

Στη συνέχεια, ο συνεργάτης του παίρνει τον λόγο και αναφέρει: «Κάθε κατοχή του αγώνα ήταν ιδιααίτερα έντονη. Η άμυνα που είδαμε ήταν το κάτι άλλο. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο παιχνίδι που οι δύο ομάδες έπαιρναν προσπάθειες στο τέλος των κατοχών τους με τη συχνότητα που έγινε στο ΣΕΦ και τον αγώνα Ολυμπιακού - Φενέρ. Ο Κάνααν αποφάσισε τη μοίρα του αγώνα. Με τους πόντους που σημείωσε αλλά και την άμυνα που έπαιξε. Θέλω να πω κάτι εδώ: Είχα σημειώσει προ λίγων ημερών ότι η άμυνα του Κάνααν δεν συγκρίνεται με αυτή του Έβανς. Εντάξει, κάνουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι λάθη, αφού δεν μπορούμε να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής. Επίσης να πω ότι εμείς αποκαλύψαμε ότι ο Έβανς θα πάει στον Ολυμπιακό. Είχαμε πει ότι θα αντικαταστήσει τον Κάνααν. Πλέον δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μια τέτοια κίνηση είναι απαραίτητη. Ο Κάνααν πλέον γνωρίζει το σύστημα της ομάδας και απέδειξε ότι έχει ακόμα τις ικανότητες στο σκοράρισμα που είχε στην Ούνιξ, όταν ήταν ο ηγέτης τους. Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Κίναν Έβανς θα έχει την απόδοση που έχει ο Κάνααν στον Ολυμπιακό;».

Τον λόγο πήρε ξανά ο Ουρμπόνας που από την πλευρά του συμπλήρωσε:

«Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση όμως από την ημέρα που κυκλοφόρησε η φήμη για τον Έβανς στον Ολυμπιακό, είχαμε το τρελό παιχνίδι του Γκος που κατέστρεψε την Παρτίζαν, τώρα έχουμε τον Κάνααν να κάνει σπουδαία δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ με τη Φενέρ. Αν η έλευση του Έβανς σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπεί κάποιος από το ήδη υπάρχον ρόστερ αυτή είναι δύσκολη απόφαση. Δεν θα ήθελα να είμαι ο τζένεραλ μάνατζερ του Ολυμπιακού. Έχεις στην ομάδα τους Μπραζντέικις, Λαρεντζάκη, Κάνααν, Γκος, Ουόκαπ, ΜακΚίσικ, δεν ξέρω πως μπορεί να χωρέσουν όλοι αυτοί και να προστεθεί ο Έβανς».