Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αυστραλία

Οι παίκτες της Αυστραλίας αποχαιρέτησαν με νίκη το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA.

i

FIBA

Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αυστραλία

Νίκος Καλαμπάκας 12:25 - 03.09.2023

Με νίκη αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA αφού σε ένα αδιάφορο και τις δύο ομάδες παιχνίδι, επικράτησε της Γεωργίας με 100-84, έχοντας πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Έχοντας γίνει η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, η Αυστραλία έκλεισε με νίκη τους αγώνες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, αφού επιβλήθηκε της Γεωργίας με σκορ 100-84.

Με κορυφαίο παίκτη της τον Έξουμ ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, η Αυστραλία κυριάρχησε των Γεωργιανών σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη σημασία αφού και οι δύο αντίπαλοι είχαν χάσει το τρένο των νοκ άουτ!

Η ομάδα της Ωκεανίας από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καλύτερη από τους παίκτες του Ηλία Ζούρου και φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη για λόγους πρεστίζ.

Η πρώτη περίοδος βρήκε την Αυστραλία στο +6 (23-17) ενώ στο ημίχρονο το σκορ είχε φτάσει στο +17 για τους τελικούς νικητές (54-37).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου. Η Αυστραλία είχε τον έλεγχο του αγώνα και παίζοντας χωρίς άγχος διατηρούσε συνεχώς προβάδισμα μεγαλύτερο των δέκα πόντων, την ώρα που οι Γεωργιανοί δεν έδειχναν διάθεση για αντίδραση.

Στο 30' το ταμπλό έγραφε 79-67 και πλέον το ματς είχε πάρει τον δρόμο του και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Αυστραλοί θα αποχαιρετούσαν με ψηλά το κεφάλι. Το απρόοπτο δεν ήρθε, η τιμή της διαφοράς ανέβηκε περισσότερο στο τέταρτο δεκάλεπτο κι έτσι το τελικό 100-82 έδωσε στην Αυστραλία μια νίκη γοήτρου.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Ωκεανίας είχε δεχθεί νωρίτερα το δώρο της Ελλάδας, η οποία αποκλείοντας τη Νέα Ζηλανδία από τη β' φάση των ομίλων, αυτόματα πέρασε την Αυστραλία πάνω από τους Νεοζηλανδούς κι έτσι πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες που αντιστοιχεί στη ζώνη τους!

Δεκάλεπτα: 23-17, 54-37, 79-67, 100-84

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.