Η αποκλεισμένη Γαλλία νίκησε τον Λίβανο με το ζόρι και με γκρίνια
i

© Fiba

Η αποκλεισμένη Γαλλία νίκησε τον Λίβανο με το ζόρι και με γκρίνια

Γιώργος Γαβριλάκης 14:35 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 29.08.2023

Με το βάρος της αποτυχίας στους ώμους της, η Γαλλία παραλίγο να χάσει και από τον Λίβανο, αλλά τελικά στην τελευταία περίοδο... επιβίωσε και πήρε την πρώτη της νίκη (85-79) σε έναν όμιλο που έχουν προκριθεί ήδη ο Καναδάς και η Λετονία.

Mε την απογοήτευση να... μονομαχεί με τον προβληματισμό και την γκρίνια, η Γαλλία κατάφερε να νικήσει με κόπο τον Λίβανο, στο παιχνίδι των δύο αποκλεισμένων του Group H του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το τελικό σκορ ήταν 85-79, αλλά μέχρι και το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι «τρικολόρ» βρίσκονταν πίσω στο σκορ. 

Έτσι, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Καναδά και αυτή της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στη Λετονία, όταν κατοχυρώθηκε η αποτυχία πρόκρισης, οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν με μία... ανούσια νίκη. Για καλή τους τύχη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 διοργανώνονται από το Παρίσι, άρα θα λάβουν μέρος ως οικοδεσπότες. Διότι, αν γίνονταν αλλού, θα είχαν να στενοχωριούνται και γι' αυτόν τον αποκλεισμό. 

Κόντρα στον Λίβανο η Γαλλία έδειξα πως μόνο... τυχαίος δεν ήταν ο αποκλεισμός. Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε απέναντί του. Στο παρκέ υπήρχε «τρικυμία» και στον πάγκο μεγάλη ένταση. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, ο κόουτς Βενσάν Κολέ, είχε μία έντονη αντιπαράθεση με τον Έλι Οκομπό και γενικά σε κάθε φάση ο εκνευρισμός ήταν το χαρακτηριστικό της ομάδας. 

Τελικά, με πρώτο σκόρερ τον Ζερσόν Γιαμπουσελέ της Ρεάλ Μαδρίτης (18 πόντοι) και τον Εβάν Φουρνιέ των Νιου Γιορκ Νικς να ακολουθεί (17 πόντοι, αλλά και 6 λάθη) πήραν μία νίκη που δεν την χρειάζονταν. 

Ο Λίβανος έκανε μία σπουδαία εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκε το αρνητικό κλίμα των αντιπάλων και παραλίγο ο Ουαέλ Αρακτζί να προσφέρει δώσει μία αναπάντεχη νίκη στην ομάδα του.  Ο 28χρονος γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του έβαλε 29 πόντους με 10/13 δίποντα και ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα από τη Μέση Ανατολή άγγιξε την επιτυχία. 

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-38, 59-58, 79-85

ΛΙΒΑΝΟΣ: Αρακτζί 29 (10/13 δίποντα, 4 ασίστ), Ελ Νταργουίς 8 (5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Εζεντίν, Γκιοκτσιάν 5, Χαϊντάρ 12 (6 ριμπάουντ), Μανσούρ, Μεζχέρ, Σαούντ 8, Σπέλμαν 10 (5 ριμπάουντ), Ζεϊνούν 7 (6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα). 
ΓΑΛΛΙΑ: Μπατούμ 12 (2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Κορντινιέ 10 (5 ριμπάουντ), Ντε Κολό 5, Φουρνιέ 17 (3/6 τρίποντα), Φρανσίσκο 3, Οκόμπο 12 (5 ασίστ), Ουατάρα 6, Τάρπεϊ 2, Γιαμπουσελέ 18 (6/7 δίποντα, 3 κλεψίματα, 3 μπλοκ). 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.