Η Εθνική ειδικών συνθηκών και τι συμβαίνει με τον Παπαπέτρου (vids)
i

© Intime

Η Εθνική ειδικών συνθηκών και τι συμβαίνει με τον Παπαπέτρου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:03 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 16.07.2023

Στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και περίπου ένα μήνα πριν το ταξίδι στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Εθνική μας ομάδα γνωρίζει για την απουσία του Κώστα Σλούκα, το πρόβλημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, την επιλογή νατουραλιζέ από τον κόουτς Ιτούδη, αλλά και τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου που μπορεί να τον αφήσει εκτός δράσης.

Από τη μία άκρη του χάρτη μέχρι την άλλη, οι εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου, έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα, μετρώντας τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους. Σιγά σιγά ανακοινώνονται οι προεπιλογές και όσο τελειώνει ο Ιούλιος τόσο πιο συγκεκριμένα θα γίνουν τα πράγματα. 

Ερωτήματα και ερωτηματικά έχουν πολλοί. Για παράδειγμα, οι Σέρβοι ακόμα δεν έχουν πάρει την οριστική απάντηση του μεγάλου τους αστεριού, του Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς (ούτε του Βασίλιε Μίτσιτς), για το αν θα αγωνιστεί τελικά στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων, εκεί δηλαδή που θα διεξαχθεί το μεγάλο τουρνουά. Οι Αμερικάνοι, που βρίσκονται και στον όμιλο της δικής μας Εθνικής, έχουν ξεκαθαρίσει από νωρίς τα πλάνα τους και έχουν παρουσιάσει την επιλογή τους, που έχει γίνει κατόπιν μελέτης. Το ίδιο έκαναν και οι Καναδοί προσφάτως έχοντας μαζί τους 10 παίκτες από το ΝΒΑ. 

Από την πλευρά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έχουμε έναν που παίζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα αυτός ο... ένας, είναι κορυφαίος και ασταμάτητος. Μόνο που η αμφιβολία για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι τεράστια και το Sportal σας είχε ενημερώσει πρώτο για το πως και το γιατί

Ο Greek Freak συνεχίζει να απολαμβάνει το καλοκαίρι του, ταξιδεύοντας ανά τον πλανήτη (τελευταία του στάση ήταν η απέραντη Κίνα) έχοντας για βάση του φυσικά την Ελλάδα. Το ταλαιπωρημένο του γόνατο δημιουργεί μία κατάσταση που μάλλον θα πρέπει σιγά σιγά η ομάδα να την... ξεπεράσει και να δει πέραν από αυτή! Κι αν γίνει το θαύμα, έχει καλώς, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες συνθήκες και νέα αγωνιστικά πλάνα εν όψει του τουρνουά. 

Σε ένα τουρνουά που όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος ο Κώστας Σλούκας, αρκετό καιρό πριν την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει και πως για τους προσωπικούς του λόγους χρειάζεται ένα μικρό διάλλειμα. Οπότε μέχρι εδώ μετράμε μία απουσία (του Σλούκα) και μία δεύτερη πολύ πιθανή, αυτή του Αντετοκούνμπο. Του Γιάννη, γιατί και ο Κώστας έχει ένα θέμα. Και αυτό έχει να κάνει -όπως και στην περίπτωση του αδελφού του- με το γόνατο. Κανένας από τους δύο δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την ομάδα που στήνει ο Δημήτρης Ιτούδης και μάλιστα ο ίδιος ο κόουτς έχει πάρει και μία σημαντική απόφαση: Ο Τόμας Ουόκαπ θα πάρει θέση στο ρόστερ, αντί του Τάιλερ Ντόρσεϊ

Οπότε δεδομένα υπάρχουν, άσχετα αν δεν είναι πολύ ευνοϊκά, ευοίωνα και άσχετα που ο άνεμος που φυσάει είναι βοριάς και όχι ούριος. Σε αυτά συγκαταλέγεται και μία ακόμα πιθανή απουσία. Αυτή του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο 29χρονος φόργουορντ, ο οποίος μετά από μία σεζόν στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επέστρεψε στην Ελλάδα και πάλι για τον Παναθηναϊκό, θέλει πολύ να βοηθήσει την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Μόνο που έχει πρόβλημα στον ώμο. 

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Ελλάδα - Σλοβενία στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης
FIBA WORLD CUP

18:12 - 10.07.2023

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Ελλάδα - Σλοβενία στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του φιλικού της εθνικής Ελλάδας με τη Σλοβενία, στην οποία θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, εξέδωσε η ΕΟΚ.

Είναι πονεμένος και παρακολουθεί την εξέλιξη του τραυματισμού του. Κάνει συνεχώς μαγνητικές για να δει σε τι φάση βρίσκεται και θα πιέσει όσο μπορεί. Θα κάνει τα πάντα για να προλάβει, αλλά με ρεαλιστική ματιά παραμένει αμφίβολος. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Λεωνίδας Κασελάκης του Περιστερίου, που επίσης θεωρητικά και πρακτικά η συμμετοχή του δεν είναι δεδομένη. 

Στο 3'15'' η δήλωση του Παπαπέτρου για την Εθνική

Άρα, το πιθανότερο είναι το ταξίδι προς τη Μανίλα, εκεί που θα ξεκινήσει την πορεία της η Εθνική μας από τον όμιλο στον οποίο συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία, να έχει νέα πρόσωπα και μία μορφή συνόλου... έκτακτης ανάγκης. 

Παίκτες που έπαιξαν στα παράθυρα, ανερχόμενους και έτοιμους για δράση, αλλά όχι για μετάλλιο ή έστω σημαντική διάκριση. Σε αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Μωραϊτης που έχει εξελιχθεί και πλέον ανήκει στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που έχει κάνει το... άλμα και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τη Μπασκόνια στην Euroleague και στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αναμένεται να είναι οι πρωταγωνιστές. Άλλωστε πρωταγωνιστές ήταν και στα «παράθυρα», από εκεί που προκύπτουν οι προκρίσεις. Μαζί τους θα είναι και ο νατουραλιζέ, δηλαδή ο Τόμας Ουόκαπ, αλλά και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης. 

Η αναμονή πάντως, μέχρι την ανακοίνωση της προεπιλογής δημιουργεί έξτρα... άγχος! Τα ονόματα των Κώστα Παπανικολάου, Γιώργου Παπαγιάννη, Θανάση Αντετοκούνμπο αναμένεται να είναι από τα εκλεκτά, ενώ θεωρητικά υπολογίζεται και ο Νικ Καλάθης, αλλά και σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά.