Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε το τέλος του από την Ισπανία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (vid)

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ανακοίνωσε το τέλος του από την Ισπανία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (vid)

Χρήστος Τσάλτας 18:10 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 07.07.2023

Την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της Ισπανίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ανακοίνωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ, βάζοντας τέλος σε μια υπέρλαμπρη πορεία γεμάτη τίτλους και διακρίσιες.

Οι τίτλοι τέλους για την τεράστια καριέρα του Ρούντι Φερνάντεθ στην εθνική ομάδα της Ισπανίας φτάνει προς το τέλος. Πιο συγκεκριμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα είναι το κύκνειο άσμα του θρυλικού φόργουορντ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ο Ρούντι αποκάλυψε πως το φινάλε του με την φανέλα της εθνικής ομάδας θα έρθει το 2024, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, γράφοντας έτσι τον επίλογο σε μια σπουδαία και αξιοζήλευτη πορεία που κρατάει περίπου 20 χρόνια και έχει όλων των ειδών τις επιτυχίες..

Ρούντι Φερνάντεθ © Intime

Μιλώντας για την παρουσία του στην εθνική ομάδα της χώρας είπε: «Είναι σίγουρα το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν ακόμη πολλές προπονήσεις. Προτεραιότητά μου είναι να μείνω ακόμα ένα χρόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει ακόμα να υπογράψω, έχει σχεδόν τελειώσει το θέμα και ελπίζω να μπορώ να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί τελειώνει η καριέρα μου στην ισπανική εθνική ομάδα. Υποσχέθηκα στον πατέρα μου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν το τελευταίο μου τουρνουά. 

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, πολύ χαρούμενος που επέστρεψα σε μια κλήση για την ισπανική εθνική ομάδα στα 38 και που ο προπονητής συνεχίζει να με καλεί για να είμαι σε θέση να είμαι στη δυναμική της ομάδας και να μπορώ να βοηθήσω τους νεότερους στην φάση που είμαι».

Ο 38χρονος φόργουορντ ήταν (και παραμένει) συνώνυμο της εθνικής ομάδας της χώρας, καθώς είναι παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έχει κατακτήσει κάθε πιθανό μετάλλιο με την «Φούρια Ρόχα». Μεταξυ άλλων ο θρυλικός άσος έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Eurobasket, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο, 2 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο, 2 αργυρά και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.