Με όλα τα διαθέσιμα «όπλα» και λάμψη... ΝΒΑ η προεπιλογή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο (pic)

Με όλα τα διαθέσιμα «όπλα» και λάμψη... ΝΒΑ η προεπιλογή της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο (pic)

Χρήστος Τσάλτας 14:15 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 05.07.2023

Τους 16 παίκτες που θα βρίσκονται στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του ερχόμενου Αυγούστου ανακοίνωσε η Ισπανία, με τον Σέρχιο Γιουλ να ηγείται της προσπάθειας, την ώρα που στο προσκλητήριο του Σέρτζιο Σκαριόλο δεσπόζουν τα ονόματα των αδερφών Ερνανγκόμεθ, του Γκαρούμπα και του Σάντι Αλντάμα.

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κινείται η εθνική ομάδα της Ισπανίας, που έχει σαν στόχο την διάκριση στις Φιλιππίνες. Για ακόμα ένα καλοκαίρι άλλωστε οι Ισπανοί είναι αποφασισμένοι να πρωταγωνιστήσου, έχονας ως οδηγό τόσο την πορεία τους στο Eurobasket του 2022, όσο και εκείνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα, όταν και φορεσαν το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ήξερε εξ αρχής πως δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λορέντζο Μπράουν, με τον πλέι μέικερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ να θέτει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας, για λόγους ξεκούρασης, θέτοντας ως στόχο να είναι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Στο κάλεσμα του Ιταλού προπονητή δεσπόζει το όνομα του Σέρχιο Γιουλ, με τον ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, μαζί με τον Ρούντι Φερνάντεθ, να δίνουν τον τόνο σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση για την «Φούρια Ρόχα».

Από εκεί και πέρα, στην προεπιλογή, που απαρτίζεται από 16 παίκτες, βρίσκονται τα ονόματα των NBAers της ομάδας, Ουσμάν Γκαρούμπα, Σάντι Αλντάμα, Ρίκι Ρούμπιο, καθώς και τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ, που σε ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά αναμένεται να έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Η προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας αποτελείται από τους: Αλμπέρτο Αμπάλντε, Άλεξ Αμπρίνες, Σάντι Αλντάμα, Ντάριο Μπριθουέλα, Βίκτορ Κλαβέρ, Αλμπέρτο Ντίαθ, Χάιμε Φερνάντεθ, Ρούντι Φερνάντεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ουίλι Ερνανγκόμεθ, Σέρχιο Γιουλ, Τζοέλ Πάρα, Χάιμε Πραντίγια, Ρίκι Ρούμπιο, Σέμπα Σάιθ.

Tags: