O Ποτζέκο θυμήθηκε τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Αν δεν τα κάνεις σκατά δεν εξελίσσεσαι»

Τζιανμάρκο Ποτζέκο

i

© Intime

O Ποτζέκο θυμήθηκε τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Αν δεν τα κάνεις σκατά δεν εξελίσσεσαι»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:09 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 12.08.2023

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τζιανμάρκο Ποτζέκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketball Sphere μίλησε για την πορεία προς το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την συνολική εμπειρία του στην προπονητική. Αποκάλυψε επίσης, τι του είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς...

Ο αλέγκρο χαρακτήρας του δημιουργεί στιγμιότυπα κάθε φορά που κοουτσάρει, ενώ το ίδιο συνέβαινε και τα χρόνια της αθλητικής του καριέρας. Βέβαια δεν είναι πάντα εύθυμος, πολλές φορές εκνευρίζεται κιόλας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο ποτέ και πουθενά δεν περνά απαρατήρητος. Τώρα προετοιμάζει την εθνική ομάδα της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και λόγω αυτή της συνθήκης παραχώρησε συνέντευξη στο Basketball Sphere. 

Μίλησε για το μεγάλο τουρνουά που πλησιάζει και θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου, στις αποφάσεις παικτών να μην λάβουν μέρος, αλλά θυμήθηκε και τις συμβουλές που του είχε δώσει ο θρύλος της προπονητικής, ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς. 

«Αν δεν τα κάνεις... σκατά», του είχε πει ο μεγάλος Σέρβος «δεν πρόκειται να εξελιχθεί και να γίνεις καλύτερος. Με δίδαξε πως ένας κόουτς πρέπει κάποια στιγμή να κάνει μία καταστροφή για να γίνει καλός. Επίσης, μου είπε πως από τη δουλειά μας ένας παίκτης μπορεί να γίνει καλύτερος έως 50%. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια των αθλητών». Αυτά τα λόγια είναι «μερικά απ' όσα είχαμε συζητήσει όταν συναντηθήκαμε και δεν τα ξεχνάω ποτέ». 

Ο Ποτζέκο από εκεί και πέρα μίλησε και για τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος επέλεξε για λόγους ξεκούρασης να μην βοηθήσει τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον Γιόκιτς», είπε. «Στο γήπεδο είναι απίστευτος, αλλά απ' ότι ξέρω είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Πάντα συμπεριφέρεται με επαγγελματισμό. Στην προηγούμενη διοργάνωση αγωνίστηκε, τώρα ίσως να σκέφτεται την επόμενη χρονιά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού». 

Στη δική του ομάδα, υπήρξε και εκεί μία άρνηση συμμετοχής, αυτή του Νίκο Μάνιον. Για την περίπτωσή του ο ιταλός κόουτς είπε ότι «ο Νίκο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "είμαι πολύ κουρασμένος". Τον ρώτησα αν θέλει και δεν μπορεί ή αν δεν θέλει να είναι μαζί μας. Κατάλαβα κατευθείαν ότι θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει, αλλά δεν είναι σε θέση και γι' αυτό του είπε να ξεκουραστεί και ότι θα τα πούμε του χρόνου που θα είναι μαζί μας». 

Ο Σιμόνε Φοντέκιο στο Sportal: «Θέλουμε να πάμε μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Απέδειξα πως αξίζω να βρίσκομαι στο ΝΒΑ»
FIBA WORLD CUP

08:33 - 12.08.2023

Ο Σιμόνε Φοντέκιο στο Sportal: «Θέλουμε να πάμε μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Απέδειξα πως αξίζω να βρίσκομαι στο ΝΒΑ»

Ένας «μπομπέρ» αποκλειστικά στο Sportal! Ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, Σιμόνε Φοντέκιο, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την προσπάθεια της «Σκουάντρα Ατζούρα», ενώ θέτει στόχους και στέκεται στην πορεία του στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ.

Ξεκαθάρισε πάντως, πως επειδή ήταν και ο ίδιος αθλητής και διεθνής πως «δεν είναι δυνατόν όλοι να ανταποκρίνονται κάθε καλοκαίρι στις απαιτήσεις, ενώ θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το μπάσκετ σήμερα δεν είναι το ίδιο με τα χρόνια που έπαιζα εγώ. Πόσα παιχνίδια έπαιξε ο Νίκολα Γιόκιτς την περασμένη σεζόν στο ΝΒΑ; Μερικές φορές ένας παίκτης χρειάζεται απλώς να ξεκουραστεί. Σέβομαι την απόφασή τους».