Μεγάλη συμφωνία FIBA και ESPN για τα τηλεοπτικά του Μουντομπάσκετ

Κώστας Παπανικολάου

i

Κώστας Παπανικολάου/ ©Intime

Μεγάλη συμφωνία FIBA και ESPN για τα τηλεοπτικά του Μουντομπάσκετ

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:12 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 27.06.2023

Η FIBA ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με το ESPN και οι 92 αγώνες του MundoBasket 2023 θα προβληθούν από το γνωστό αμερικανικό δίκτυο. Τα ματς θα είναι διαθέσιμα στις πλατφόρμες του ESPN, συμπεριλαμβανομένων των ESPN2 και ESPN+.

Περίπου δύο μήνες απέχουμε από το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλου Μπάσκετ 2023! Συγκεκριμένα το Μοντουμπάσκετ θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. 

Η μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία και φυσικά το «παρών» θα δώσει και η Εθνική Ελλάδας. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, όπως γνωστοποίησε η FIBA, συμφώνησε με το αμερικανικό δίκτυο ESPN, το οποίο θα δείξει και τους 92 αγώνες της διοργάνωσης στην πλατφόρμα του. 

Ειδικότερα, έξι αναμετρήσεις θα προβληθούν αποκλειστικά από το ESPN 2 (συμπεριλαμβανομένου αυτού της Εθνικής μας ομάδας με τις ΗΠΑ στην φάση των ομίλων) και οι άλλες 86 από το ESPN+.

Με βάση την ενημέρωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μάλιστα, έπειτα από απαίτηση του αμερικανικού δικτύου, θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό, unilateral feed, αποκλειστικά για το ΕSPN, στο οποίο θα φιλοξενούνται σχόλια σχολιαστών και ειδικών, με περιεχόμενο που θα έχει αποκλειστικά αμερικάνικο ενδιαφέρον.

Να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για όλους τα ματς του Μουντομπάσκετ τα έχει η NOVA, ενώ η ΕΡΤ θα μεταδώσει τηλεοπτικά όλους τους αγώνες της «γαλανόλευκης» και συνολικά 22 αγώνες. 

Όπως αντιλαμβάνεστε στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κορυφαία ονόματα του Ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ, οι οποίοι με μόνο την παρουσία τους της δίνουν άλλο... χρώμα. Εντούτοις, από το Μουντομπάσκετ θα απουσιάσουν αρκετοί μεγάλοι σταρ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο πρωταθλητής του NBA και MVP, Νίκολα Γιόκιτς δεν έχει απαντήσει ακόμα στην Εθνική Σερβίας για το αν θα αγωνιστεί στο μεγάλο τουρνουά. Οριστικά θα απουσιάζουν το φαινόμενο Βικτόρ Ουεμπανιαμά και ο Ρούι Χατσιμούρα! Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Σλούκας ενημέρωσε την ΕΟΚ πως δεν θα ήθελε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ερωτηματικό παραμένει η παρουσία του σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο

Tags: