Ο Κάιλ Άντερσον κάνει τον... Κινέζο και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Ο Κάιλ Άντερσον κάνει τον... Κινέζο και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:55 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 24.07.2023

Πανέτοιμος για δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο 29χρονος φόργουορντ των Τίμπεργουλβς, Κάιλ Άντερσον. Οι Κινέζικες ρίζες της μητέρας του τού έδωσαν την υπηκοότητα και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, πρώην θρύλος του ΝΒΑ, Γιάο Μινγκ, δεν ανακοίνωσε τη συμμετοχή του, αλλά δεν την... κρύβει κιόλας.

Αγωνίζεται σχεδόν μία δεκαετία στο ΝΒΑ, από το 2014 συγκεκριμένα, έχει καθιερωθεί, αποτελεί έναν από τους πιο... έξυπνους παίκτες της λίγκας, αλλά κανένας δεν ήξερε ότι ήταν Κινέζος. Ούτε ο ίδιος ο Κάιλ Άντερσον. Πρόσφατα η μητέρα του ανακάλυψε πως κάποιος παππούλης της είχε βρεθεί τον προηγούμενο αιώνα στην απέραντη χώρα της Ασίας. 

Το 2018 είχε ταξιδέψει η ίδια σε εκείνα τα μέρη και είχε εντοπίσει τις ρίζες της. Τώρα, ο 29χρονος γιος της και σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα εκπροσωπήσει την Κίνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων στις 25 Αυγούστου. 

Ο Άντερσον λοιπόν, αν και δεν βρισκόταν στην αρχική προεπιλογή του προπονητή, τώρα όμως που ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατική διαδικασία και έγινε με σφραγίδα Κινέζος, αναμένεται σύντομα να προστεθεί στο ρόστερ της εθνικής ομάδας. Προς το παρόν βρέθηκε στην... δεύτερη πατρίδα του, μαζί με τη μητέρα του και επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιάο Μινγκ. Δηλαδή τον θρύλο του ΝΒΑ και Hall-of-Famer, έναν από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών. 

Εν τω μεταξύ, ο Κάιλ Άντερσον έχει αποκτήσει και δεύτερο όνομα. Τον λένε (και) Κι Κάιερ. Έτσι τον βάφτισε η μητέρα του και του έδωσε μία ονομαστική σύνδεση με τη πατρίδα του παππού.