Τα επτά τρίποντα της Νέας Ζηλανδίας που πλήγωσαν την Εθνική στο πρώτο μέρος (vid)

Τα επτά τρίποντα της Νέας Ζηλανδίας που πλήγωσαν την Εθνική στο πρώτο μέρος (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:58 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 30.08.2023

Στις δύο πρώτες περιόδους η Νέα Ζηλανδία εκτέλεσε 14 τρίποντα και τα επτά βρήκαν τον στόχο. Ο Ρέουμπεν Τε Ράνγκι είχε 3/5 και η άμυνα της Ελλάδας δεν βρήκε τρόπο για να τους σταματήσει μέχρι το 43-32 του ημιχρόνου, υπέρ των Tall Blacks.

Το παιχνίδι της Νέα Ζηλανδίας στηρίζεται στα μακρινά σουτ, παραδοσιακά. Ήταν κάτι που το γνώριζαν οι διεθνείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπόρεσαν κιόλας να τους εμποδίσουν στο να ευστοχήσουν. Οι παίκτες του Πέρο Κάμερον απείλησαν από το τρίποντο σε διαδοχικές προσπάθειες και ήταν συνεπείς και εύστοχοι. 

Εκτέλεσαν 14 σουτ στις πρώτες δύο περιόδους και κατάφεραν να ευστοχήσουν στις επτά από αυτά. Δηλαδή, είχαν ποσοστό 50% και ο Ρέουμπεν Τε Ράνγκι είχε βάλει τα περισσότερα: 3/5.

Πέραν αυτού, ο Τζόρνταν ΕνΤζατάι είχε 2/2, ενώ Φιν Ντιλέινι έβαλε ένα, όπως και ο Σι Ίλι. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, είχαν και αυτοί λύσεις από τα μακρινά σουτ, ειδικά με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά το πρόβλημα ήταν η άμυνα, όχι τόσο η επίθεση. 

Με όλα αυτά τα στοιχεία μαζί η «γαλανόλευκοι» στο εικοσάλεπτο ήταν πίσω στο σκορ με 43-32. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.