Η στάση των Ελλήνων διεθνών στη Χάκα των Νεοζηλανδών
i

printscreen

Η στάση των Ελλήνων διεθνών στη Χάκα των Νεοζηλανδών

Γιώργος Γαβριλάκης 16:19 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 14.08.2024

Ο τελετουργικός χορός Χάκα είναι το χαρακτηριστικό της Νέας Ζηλανδίας. Έκαναν το... show τους πριν από το τζάμπολ κόντρα στην Εθνική ομάδα, όπως κάνουν σε κάθε αγώνα. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη τους παρακολούθησαν προσεκτικά, αλλά προφανώς δεν προβληματίστηκαν βλέποντάς τους να ουρλιάζουν και να κινούνται απειλητικά!

Ήταν αναμενόμενο πως θα συμβεί. Άλλωστε, αποτελεί παράδοση για τη Νέα Ζηλανδία. Σε όλα τα σπορ και σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, πριν από τις αναμετρήσεις χορεύουν Χάκα

Στόχος τους είναι να τιμήσουν τις ρίζες τους και τους Μαορί ιθαγενείς, αλλά ταυτόχρονα το κάνουν για να προσφέρουν πάθος στην ομάδα τους την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι απορούν, ίσως και να τρομάζουν κιόλας από τις άναρχες κραυγές και τις απειλητικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών τους. 

Ελλάδα – ανατροπάρα και ραντεβού στους «16»! (vids)
FIBA WORLD CUP

17:45 - 30.08.2023

Ελλάδα – ανατροπάρα και ραντεβού στους «16»! (vids)

Έριξε στο καναβάτσο τη Νέα Ζηλανδία η Ελλάδα και προκρίθηκε στους «16»! Με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε από το -15 (28-43) και πήρε σπουδαία νίκη (83-74) σε ένα ματς που είχε στραβώσει από νωρίς. Συγκλονιστικός Παπαπέτρου (27π.), μίλησε στα δύσκολα ο Λαρεντζάκης (20π.), «κομπιούτερ» ο Ουόκαπ (10π., 9ασ.).

Την ώρα που οι παίκτες της εθνικής ομάδας από τη χώρα της Ωκεανίας ξεκίνησαν τον τελετουργικό χορό τους, δευτερόλεπτα πριν το τζάμπολ του κρίσιμου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι διεθνείς μας ήταν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον και παρακολουθούσαν. 

Το βλέμμα τους ήταν αγριεμένο ως απάντηση στις χορευτικές επιδόσεις των αντιπάλων. Δεν ένοιωσαν απειλή, απλώς τους έδωσαν χώρο και χρόνο να κάνουν το... κομμάτι τους, λίγο πριν μπουν στο παρκέ και οι δύο ομάδες για το ξεκίνημα του κρίσιμου αγώνα. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.